ANNONS

Total Europasuccé: BP bättre än Barça, PSG och Bayern München

BP:s 13-åringar i lag P06-1.
13-åringarna i BP:s lag P06-1 gjorde rent hus mot de europeiska topplagen i helgen, och vann prestigefyllda Madrid Football Cup.
Få se nu. På fjärde plats: Barcelona. Trea blev Bayern München. Atlético Madrid knep silvret.
Men sedan…får man gnugga sig i ögonen.
För alla de här storlagen och några till avfärdades i helgen av ett gäng 13-åriga grabbar från västerorts stolthet: IF Brommapojkarna.
ANNONS

När slutsignalen ljöd i 2-0-segern mot Atlético Madrid var BP:s kanske största triumf någonsin ett faktum. BP:s lag P06-1 hade tagit hem den statusfyllda internationella U14-turneringen Madrid Football Cup.

– Fantastiskt! Vi har slagit ettorna i nästan varje europeiskt land i år. Och det här är den absolut största segern, säger Peter Kisfaludy, ungdomstränare och akademiledare i över 30 år, som har jobbat med de här killarna de senaste fyra åren.

År utan förlust

Inför finalen hade laget bland annat besegrat PSG i kvarten och Bayern München i semifinalen.

Faktum är att laget har inte förlorat en enda match mot jämnårigt motstånd på hela året. Och när det gäller svenskt och skandinaviskt motstånd har de inte förlorat på hela fyra år.

Många från västerort

Peter Kisfaludy säger att han inte vill vara ”stor i truten” men anser att hans lag – där omkring 70 procent av spelarna bor i västerort – åtminstone hör till topp fem i årskullen i Europa.

– Det är en extremt talangfull grupp med väldigt talangfulla fotbollsspelare, och väldigt många olika typer av bra fotbollsspelare. Flera i den här kullen kommer att kunna gå väldigt långt.

Kan gå långt

+ Allsvenskan? Längre än så kanske?

– Det tror jag. Vissa kommer att spela i Allsvenskan, vissa kommer nog att nå Europa. Men det viktigaste nu är att de fortsätter att jobba hårt och inser att det inte finns några genvägar till toppen.

Utsågs till bästa spelare

I Madridturneringen togs två av lagets spelare, Oscar Reinholdsson och Lucas Bergvall, ut till All Star Team. Lucas Bergvall utsågs dessutom till hela turneringens bästa spelare i tuffast möjliga konkurrens.

ANNONS

Fakta

Prislistan från Madrid Football Cup 2019

1. IF Brommapojkarna (Sverige).
2. Atletico Madrid (Spanien).
3. Bayern München (Tyskland).
4. FC Barcelona (Spanien).
5. AGF Århus (Danmark).
6. Paris Saint Germain (Frankrike).
7. FC Krasnodar (Ryssland).
8. Chelsea FC (England).
9. Juventus (Italien).
10. Porto (Portugal).

Källa: madridfootballcupboys.com