SM-guld för Fabian och skrällsilver för Vidar

Fabian Delryd, höjdhopp, Täby Friidrott
Fabian Delryd fick äntligen vinna SM-guld.
Täby IS fick med två medaljer hem från helgens inomhus-SM för seniorer i Gävle. Unge talangen Vidar Stenqvist, född 2000, var en liten skräll som silverman på 200 meter medan Fabian Delryd levde upp till favoritskapet i höjdhopp där han vann guld på 2,22.

– Det kändes som att det var på tiden. Förra året gick jag in i SM med klart bäst årsbästa, men då klantade jag mig. Så det var riktigt skönt att vinna nu, säger fabian Delryd till Friidrottskanalen.
Den 21-årige Täbykillen var alltså stor förhandsfavorit – och han motsvarade verkligen förväntningarna. Guldet var säkrat redan vid 2,11 i första. Därefter tog Fabian både 2,17 och 2,22 i andra innan han gjorde tre försök på 2,27 där främst det första var riktigt bra.

”Ganska nära på 2,27”

– Ja, när jag tog 2,22 så var det ingen fullträff, men jag var ganska nära på 2,27 sedan.
Fabian Delryd gjorde SM-debut på Stockholms Stadion 2012 och har därefter radat upp fina placeringar – och nu tog han också första guldet.
Den andra medaljen för Täby IS tog alltså unge Vidar Stenqvist som blev tvåa på 200 meter. Han chockade alla i försöken där han sprang i mål avstannande på 21,32 – nytt klubbrekord med sex tiondelar och endast sex hundradelar från det svenska juniorrekordet.

Meriterade sprinters bakom sig

I finalen visade Tom Kling Baptiste att han hade en till växel att lägga i då han sprang i mål som näst snabbaste svensk genom tiderna inomhus med 20,95. Vidar fick dock till ytterligare ett kanonlopp och med 21,47 knep han silvret i sitt första senior-SM – före meriterade sprinters som Kasper Kadestål, Dennis Leal, Alexander Lesser och Marcus Thornée.
Flera andra från Täby IS svarade för starka insatser. En av dem var Alva Sundin (född 2001) som höjde sitt egna klubbrekord i stavhopp till 3,88 och slutade på femte plats. En annan var Lovisa Linde som hamnade precis utanför pallen på 400 meter efter ett superbt andravarv där hon klättrade från sjätte till fjärde plats och gick i mål på 56,02 – nytt personligt rekord med nära en halvsekund.

Bästa inne-SM på länge för Täby IS

Totalt sett gjorde Täby IS sitt bästa inne-SM på många år med två medaljer, ytterligare tre topp-6-placeringar och därutöver ytterligare fem topp-10-placeringar.
Dessutom ser klubbens framtid ljus ut – för medan senior-SM avgjordes i Gävle plockade Täby IS Friidrotts ungdomar hem inte mindre än 41 medaljer då ungdoms-DM avgjordes i friidrottshallen i Sätra.
Totalt gjordes 200 starter för Täby IS under DM:s två dagar. Det gör Täby IS till tredje största klubb i DM, endast knappt slagna av Hammarby och Huddinge.