Falcaospelare med i historisk blågul trupp

I onsdags presenterades truppen till Sveriges första landskamper i futsal.

Två av de 15 uttagna är från Haningeklubben Falcao Futsal Club. Målvakten Alli Darwich får sällskap av klubbkompisen Valentin Ponce.

– Det känns jättebra. Det ska bli kul att vara med på den här resan, säger 33-årige Darwich.

Sverige möter Frankrike, rankade 29:a i världen, i Lisebergshallen i Göteborg på tisdag och onsdag i nästa vecka.

En träningsmatch mot Danmark är inbokad i januari. Därefter är det allvar. Den 27–28 januari spelas den första kvalrundan till EM (lottning sker i dag tisdag), som spelas i belgiska Antwerpen 2014.

– Det är på tiden att vi kommer i gång med futsal på allvar i Sverige, särskilt med tanke på klimatet vi har här, säger Alli Darwich.

Han har spelat futsal sedan 2004 då de första turneringarna i Sverige arrangerades.

Länge spelade han även vanlig fotboll på elit­nivå men efter säsongen 2009, då han spelade med Arameiska Syrianska IF i division 1, varvade han ner i Djurgårdsbrunn i division 4 och därefter i Västerhaninge i division 6.

Du är bättre inomhus än utomhus alltså?

– Nja, jag har varit duktig ute också, men efter 2009 lade jag ner karriären kan man säga. Men visst, jag är gammal handbollsmålvakt också och det har jag nog lite fördel av inomhus.

Och inomhus är karriären allt annat än nedlagd. På tisdag kan det vara Alli Darwich som vaktar målet i Sveriges första landskamp någonsin.