ANNONS

Familjevänlig konståkningstävling i Hägernäs

Viggbyholms IK Konståkning
Några av åkarna från Viggbyholms IK som ska tävla i klubbens egen tävling Vigganskäret.
11-åriga Gemma Brine tävlar i Vigganskäret i Hägernäs nästa söndag.
11-åriga Gemma Brine tävlar i Vigganskäret i Hägernäs nästa söndag.
Viggbyholms IK Konståkning
9-åriga Kiara Brine tävlar i Vigganskäret i Hägernäs nästa söndag.
Nästa söndag, den 18 februari, är det dags för Vigganskäret i Jägholmshallen (tidigare Hägernäs ishall). Viggbyholms IK Konståkning är arrangör och tävlingen lockar många åkare som är i början av sin tävlingsbana, och främst åkare från Stockholmsregionen.
ANNONS

– Vi har klasser från de allra yngsta, miniorer, till juniorer men de flesta som kommer till tävlingen är 8–12 år och många av dem har börjat åka relativt nyligen. De har kanske åkt i två år och gör piruetter och dubbelhopp. Många är på väg upp en klass, säger Marika Brine från Viggbyholms IK Konståkning.

”Vi gör det till en familjedag”

Vigganskäret startar klockan 9 på söndagsmorgonen och pågår hela dagen, fram till cirka klockan 18. Det är fri entré och tävlingen brukar locka många åskådare berättar Marika Brine.
– Det är perfekt för barnfamiljer att komma och titta, kanske får deras barn inspiration att också börja åka skridskor. Vi kommer också att ha både fikaförsäljning och lättare luncher, och godislotterier. Vi gör det till en familjedag, säger hon.
Hur många tävlande är anmälda?
– Drygt 70. Många av dem kommer från vår egen klubb och från vår samarbetsklubb Vallentuna Konståkning, och en hel del kommer även från Enebybergs IF, säger Monika Brine.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.