ANNONS

Nu kan fansen köpa in sig i Djurgården hockey

Djurgårdens hemmamatcher spelas på Hovet.
Djurgårdens hemmamatcher spelas på Hovet.
Djurgården hockey lanserar under hösten en aktie där utdelningen styrs av publiksnittet.
– Ekonomin i klubben är stabil. Vi gör det här för att vill engagera fler, både medlemmar och aktieägare, säger vice ordförande Göran Tidström.
ANNONS

Under hösten lanserar Djurgården hockey en aktie för att engagera fler medlemmar i klubben. Aktien tas fram i ett så kallat ”crowd fundingprojekt” där utdelningen av aktien styrs av publiksnittet på hemmamatcherna.

– Bakgrunden till detta är att det har funnits önskemål från våra medlemmar att vara med som ägare i Djurgården hockey. Men också för att skaffa oss bättre ekonomiska förutsättningar som kan leda till truppförstärkningar, vi är inte nöjda med att vara ett mittenlag, säger Göran Tidström som är vice ordförande i klubben.

Stabil ekonomi

Även om ekonomin i klubben anses som stabil enligt Göran Tidström behöver klubben få fler att gå på matcherna i grundserien.

– Publiksnittet förra hösten var inte bra.

Aktien kommer att börja säljas mot Färjestad den 12 oktober och jämfört med liknande projekt i andra företag kan de ta slut snabbt.

”Kan bli ett genombrott för svensk idrott”

– Är man inte snabbt ute kan det vara försent. Det här kan bli ett genombrott för svensk idrott där många brottas med för tunn ekonomi. Många vill engagera sig i sin klubb med att gå in med pengar, säger Göran Tidström.

Vinstutdelningen av aktien baseras på publiksnittet på matcherna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.