ANNONS

Farsta IBK i final mot Caperiotäby

I kväll tisdag avgörs DM-finalerna i Eriksdalshallen. I herrmatchen står division 1-laget Farsta IBK sensationellt för motståndet till mer programenliga finalisten Caperiotäby FC från superligan.
ANNONS

Farsta IBK har visat att de kan besegra på papperet bättre lag. På vägen till final har de slagit ut bland andra divsion 1-laget Duvbo IK (7–6) i kvartsfinalen och superligalaget Tyresö/Trollbäcken (också 7–6) i semifinalen.

– Vi vet att vi kan rubba dem, att vi kan slå vilka som helst. De kommer så klart att äga bollen och vi lär försvara oss lågt och kontra, åtminstone i början. Men förhoppningsvis kan vi växa in i matchen, precis som vi gjorde mot Tyresö/Trollbäcken, säger Tomas Lundgren.

Han klev av som huvudtränare efter semifinalen i DM och är nu lagledare för A-laget.

– Det behövdes en förändring, säger han.

Anledningen var att Farsta IBK har gått dåligt i serien, division 1 östra Svealand. Man har inlett 2013 med fyra raka förluster och är farligt nära nedflyttningsstrecket.

I kväll kan Farsta IBK definitivt spela utan press. Caperiotäby, på slutspelsplats i superligan, är givna förhandsfavoriter.

– Stämningen i truppen är bra. Vi är taggade inför finalen. Hela föreningen tycker att det här är kul och vi kommer att ha med oss en massa av våra junior-, pojk, och flickspelare som hejar fram oss i Erikdalshallen, säger Tomas Lundgren.

Rullskridskotjejer får inte mer tid Jenny Krigsman tog silver i jämn sm-final i falun

roller derby I kväll tisdag tar idrottsnämnden upp situationen för dem som utövar roller derby i Stockholm.

ANNONS

Roller derby är en kontaktsport på rullskridskor som utövas av kvinnor. I dag har de en träningstid i veckan – fredagkvällar i Farsta idrottshall. Socialdemokraterna och Miljöpartiet har föreslagit att de ska få fler träningstider. Idrottsförvaltningen har behandlat frågan och förklarar att ”om roller derby fortsätter att växa även bland ungdomar så bör fler och bättre tider ställas till förfogande.”

thaiboxning Jenny Krigsman från Bagarmossen fick stryk av Sofia Olofsson i -54-kilosklassens SM-final i Falun förra helgen. Matchen var mycket jämn men i tredje ronden av fem fick Olofsson in några tunga träffar som gav henne ett övertag och den 31-åriga trebarnsmamman Krigsman fick nöja sig med silver.

Även André Bånghäll från Hammarbyhöjden förlorade sin final i –75-kilosklassen.

Bättre gick det för Sanny Dahlbeck från Farsta som vann på knock i fjärde ronden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.