ANNONS

Från kök i Farsta till VM-final i Riga

Innebandysurr. Podcast från Farsta med Albin Skur och Jesper Gribe. Åker till Riga för att följa innebandy-VM.
Albin Skur och Jesper Gribe sänder sedan drygt ett år tillbaka podcasten Innebandysurr.


ANNONS

Albin Skurs kök i Farsta förvandlas varje söndagkväll till inspelningsstudio för podcasten Innebadysurr. Över en kopp kaffe har han och Jesper Gribe diskuterat allt från Faluns storhetstid, Warbergs framtid och vilka som är SSL:s bästa pizzalirare. I vissa avsnitt har de haft gäster som landslagsforwarden Alexander Galante Carlström, förre landslagsmålvakten Patrik Åman och legendaren Niklas Jihde.
– Jag ville lyssna på en innebandypodd själv men det fanns ju ingen. Vi tänkte att det säkert finns någon mer som vill lyssna. Vi gör det här för att vi vill hjälpa sporten och fylla ett tomrum, säger Albin Skur.

Når tusentals lyssnare
Sedan starten i november förra året har podden hela tiden hittat nya lyssnare.
– I november har över 5000 lyssnat på oss. Hur många som lyssnar på varje avsnitt varierar. Har vi någon het gäst är det fler, säger Albin Skur.
Båda är också aktiva inom innebandy. Men rollerna skiljer sig åt. Albin Skur är ungdomstränare för Farsta IBK:s pojkar -03 och spelar själv i B-laget i ”erkänt tuffa” division 5 mellersta. Jesper Gribe spelar i allsvenskan med Tyresö Trollbäcken.

Följer VM på plats
Podcasten har bidragit till att de ser innebandy med andra ögon.
– Jag har spelat innebandy sedan jag var 6 år och för mig har det har alltid varit den roligaste sporten. Men sedan vi startade podcasten har vi blivit mycket mer intresserade av att följa sporten från sidan och analysera den, säger Jesper Gribe.
Nu byter de hemmaplan. Albin Skur åker redan i dag till Lettlands huvudstad Riga för att följa hela innebandy-VM på plats. Den 7 december – när turneringens upplösning närmar sig – ansluter Jesper Gribe.
– Där kommer ju knappt att vara någon mediebevakning. TV kommer att vara där men varken Aftonbladet eller Expressen har någon på plats. Vi har pressackrediteringar och kommer att ha rätt bra möjligheter att prata med spelare, säger Albin Skur.
– Vi räknar med att göra ett miniavsnitt varje dag, säger Jesper Gribe.

Hoppas på guldintervju
De kommer att följa hela mästerskapet oavsett hur det går för Sverige. Men båda är inställda på svenskt guld. Alblin Skur har redan drömscenariot framför sig.
– Gärna en intervju på inneplan direkt efter att guldet är fixat med en spelare som har blivit hjälte, säger Albin Skur.
Hoppas du på någon speciell spelare?
– Jag måste säga Alexander Galante Carlström. Han är rolig och riktigt skön. Han har ju avgjort många gånger förr så det skulle vara en lågoddsare om han blev hjälte i VM-finalen också.

 

Fakta

Bilhandlare

Namn: Jesper Gribe
Ålder: 21 år.
Bor: Huddinge.
Familj: Mamma Gisela, pappa Leif, lillebror Joar, 19.
Yrke: Bilförsäljare.
Klubb: Tyresö Trollbäcken IBK.
Aktuell: Följer VM i Riga, 3-11 december, för att rapportera i podden Innebandysurr.

Fakta

Spelar innebandy i Farsta

Namn: Albin Skur
Ålder: 21 år.
Bor: Farsta.
Familj: Mamma Monica, pappa Fredrik och lillebror Adam, 19 år.
Yrke: Jobbar inom kundtjänst.
Klubb: Farsta IBK.
Aktuell: Följer VM i Riga, 3-11 december, för att rapportera i podden Innebandysurr.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.