AIK-favoriten kan släcka gamla klubbens dröm

Mohamed Bangura
Mohamed Bangura i AIK-mundering. På söndag spelar han mot sin gamla klubb.
På söndag spelar AIK sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen, mot Dalkurd FF hemma på Skytteholms IP. I motståndarlaget finns ett bekant ansikte – tidigare AIK-favoriten Mohamed Bangura.

– Vi pratade med Mohamed om det när han skrev på, att vi hade AIK i vår grupp i cupen. Det är klart att det är en speciell match för honom när han möter AIK, en klubb där han har gjort stort avtryck, säger Poya Asbaghi, tränare i Dalkurd tillsammans med Andreas Brännström.

27-årige Bangura har spelat i AIK i tre omgångar, senast 2015, och har totalt svarat för 25 mål på 73 matcher för klubben.

Ett mål hittills

Nu har han, efter ett äventyr i Dalian Yifang i Kina, skrivit på för Dalkurd FF i Superettan. Han har varit inhoppare i Dalkurds båda cupmatcher hittills, och gjort ett mål.

– Han kommer från en tid utan träning och ser bättre och bättre ut, men har inte 90 minuter i sig ännu. Det troliga är att han är inhoppare mot AIK också, säger Poya Asbaghi.

Dalkurd piskade att vinna

AIK har sex poäng och Dalkurd har fyra. Det innebär att Dalkurd måste besegra AIK för att ta hem gruppsegern och gå vidare.

– Så klart blir det en tuff match mot ett av Sveriges bästa lag och dessutom det lag i Sverige som törstar mest av alla efter en titel. AIK tar cupen på största allvar och kommer inte att ge oss något gratis. Men vi tar det också på allvar förstås och ska göra vad vi kan för att vinna matchen, säger Poya Asbaghi.

Matchen på Skytteholms IP har avspark klockan 16 på söndag.