ANNONS

FBI Tullinge mot kvalspel

Arkivbild.
Arkivbild.
FBI Tullinge är en mycket stark nykomling i herrallsvenskan i innebandy. Laget ligger nu på kvalplats till högsta serien.
På söndag borta mot Täby satsar FBI på att ta femte raka segern.
ANNONS

Efter två veckors uppehåll är det matchdags igen för FBI Tullinges innebandyherrar i allsvenskan norra då bortamöte mot nästjumbon Täby FC väntar på söndag.

Tabellfyran Tullinge får gälla som klar favorit. Laget har fyra raka vinster mot i tur och ordning Gävle (5–4), Strängnäs (5–4), Hagunda (5–3) och Umeå City (9–3).

FBI Tullinge är nykomling i allsvenskan, men definitivt ingen blyg sådan. När fem omgångar återstår ligger laget på kvalplats till SSL (högsta serien). Men kampen om den fjärde och sista kvalplatsen är stenhård. Tullinge har 27 poäng vilket även femman Umeå City har. Djurgården och Gävle är sexa och sjua, båda har 26 poäng.

– Att ta oss till SSL har inte funnits med i våra planer utan målet är att etablera oss i allsvenskan, säger lagledaren Urban Sandgren.

Övertro i början

Sandgren har två huvudförklaringar till att Tullinge gått så starkt i vinter.

– I höstas hade vi lite övertro på oss själva och det tog några omgångar innan vi hittade tillbaka till vårt spel med en trygg defensiv.

ANNONS

Orkar hela vägen

Den andra orsaken till vinterformen är att spelarna är vältränade.

– Vi körde mycket styrketräning vid jul- och nyårsuppehållet. Det har vi nytta av nu när vi vunnit flera matcher på grund av bättre ork än motståndarna i slutperioden.

Ett bra exempel på det sistnämnda är Tullinges senaste match hemma mot Umeå City. Matchen stod och vägde efter två perioder, men efter 6–1 i sista perioden blev det vinst med 9–3.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.