ANNONS

FC Stockholm vann skandalartat första kvalmöte till tvåan

FC Stockholm vann första mötet mot FK Södertälje med 2-1.
FC Stockholm vann första mötet mot FK Södertälje med 2-1.
Till slut tre utvisningar i motståndarlaget – men FC Stockholm Internationale fick ändå bara 2-1 i hemmamötet i andra kvalomgången till division 2.
ANNONS

Kungsholmsklubben FC Stockholm Internazionale vann på lördagen mot Södertälje FK med 2-1 i hemmamötet i andra kvalrundan till division 2. Det var fri entré dagen till ära och alla intäkter gick till Rosa Bandet. Detta i en match som mest kommer bli ihågkommen för bortalagets hela tre utvisningar (!) i slutskedet av matchen.

Det började bra för hemmalaget. I 23:e minuten gav Richard Cederqvist hemmalaget ledningen, och 2-0 kom genom Anton Sandberg Magnusson i den 51:a minuten.

Och när klockan tickat över 90 minuter trodde nog de flesta i storpubliken, 450 åskådare, på Kristinebergs IP att hemmalaget skulle hålla nollan. Men efter fem minuters övertid lyckades Karlos Touma reducera till 2-1. Och mellan reduceringsmålet, och sekunden då domaren blåste av matchen, fick bortalaget alltså hela tre röda kort.

Ett av de röda korten drabbade en spelare som bortalaget en kvart tidigare bytt ut. Returmöte mellan lagen spelas på lördag i Södertälje, och frågan är om det blir en lika hetsig avslutning då. Södertälje FK hamnade på negativ kvalplats i division 2 det gångna året.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.