ANNONS

Blev felaktigt utpekad – förlorade tränarjobb

Mats Kardell
Mats Kardell
Handbollstränaren Mats Kardell skulle ta över som tränare i Tyresö. Men efter att han felaktigt blivit utpekad som sexualbrottsling fick en annan tränare jobbet. Nu funderar Kardell på att stämma Svenska handbollsförbundet, skriver sportbladet.
ANNONS

I början av året inledde Mats Kardell samtal med Tyresö om att at över laget i herrallsvenskan nästa säsong. Men efter att sportchefen i Tyresö fått ett samtal från en person på Svenska handbollsförbundet förändrades allt. Detta skriver sportbladet.

Enligt uppgifterna sportchefen fick skulle Mats Kardell förekomma i en polisutredning som gällde misstankar om grovt sexualbrott mot en ung flicka.

Felaktigt utpekad

Då valde Tyresö att skriva kontrakt med en annan tränare istället. Men i fredags publicerade tidningen Metro en artikel om en idrottstränare i 50-årsåldern som sedan i mars stod åtalad för brottet där Kardell pekats ut. Det stod då klart att Mats Kardell inte hade någonting med utredningen att göra, skriver sportbladet.

Det handlade alltså om ryktesspridning. Mats Kardell, som mått mycket dåligt av det som har hänt berättar för tidningen att ryktesspridningen om att han varit inblandad fortfarande sprids på sociala medier, och han funderar nu på att stämma förbundet.

– Eller polisanmäla dem för grovt förtal. Det beror på hur känslan är de närmaste dagarna och när vi kartlagt omfattningen av det här. Kanske kan man komma till någon slags förlikning, säger Kardell till sportbladet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.