ANNONS

I år ska det bli femte gången gillt för VBK

Vallentuna BK
Ett starkt kollektiv med stor konkurrens på varje position – det ska ge VBK framgång i år.
Fyra år i rad har Vallentuna BK slagits i toppen av division 3 – men varje gång utan att lyckas ta steget upp i tvåan.
I år, med tidigare VBK-spelarna Daniel Lundkvist och Nercy Tourang vid tränarrodret, ska det bli annorlunda.
ANNONS

– Ja, målet är at vi ska vara med och hacka där uppe, och ta antingen direktplatsen eller kvalplatsen till division 2, säger Daniel Lundkvist.

Sedan Vallentuna tog sig tillbaka upp i division 3 för fem år sedan har laget hamnat 3:a 2013, 4:a 2014, 3:a 2015 och 3:a 2016. I fjol ledde man serien länge, men tappade i de sista omgångarna.

Vad talar för att det inte blir samma visa igen, nära men ingen hare?

– Största skillnaden mot tidigare är att vi har en bredare trupp i år. Det är större konkurrens på alla elva platser. Och att vi har en bra träningsgrupp, ett starkt kollektiv utan enskilda stjärnor, säger Daniel Lundkvist.

Vallentuna BK

Vallentuna BK:s tränare Nercy Tourang och Daniel Lundkvist, med lagledare Anders Nilsson i mitten.

Omsättningen i truppen har varit relativt stor – åtta spelare ut och lika många in.

– Så har det varit för oss de senaste åren. Eftersom vi har ambitionen att nå division 2 lockar vi till oss spelare som vill göra resultat, och när det uteblir kan de försvinna igen. Men nu tycker jag att det känns som en bra trupp. Ingen vill åka med på en skjuts upp i tvåan. Alla är här av rätt anledning, säger Daniel Lundkvist.

Spelaren Nercy en tung förlust

Tyngst av spelarförlusterna är Lundkvists tränarkollega Nercy Tourang, som har slutat spela på grund av knäproblem. I fjol var han lagkapten och lagets bäste spelare, innan en knäskada tvingade honom att avstå från spel i de sista omgångarna.

ANNONS

Bland nyförvärven lyfter Daniel Lundkvist fram Saman Haidari som anslutit från Kista Galaxy.

Vallentuna BK

Saman Haidari är ett av åtta nyförvärv i VBK, men redan kapten i laget.

– Han är en innermittfältare med en mycket fin vänsterfot och dessutom en bra bollvinnare. Och så har han ledaregenskaper. Han är lagkapten hos oss trots at han är ny i laget.

Seriepremiär den 13 april

Försäsongen beskriver Lundkvist som ”mycket upp och ner” med bra resultat mot på pappret starka lag, och sämre när VBK ställts mot svagare motstånd.

– Ja, våra bästa matcher har vi gjort mot FOC Farsta, IFK Lidingö och så i genrepet mot division 2-laget gamla Upsala som vi slog med 5–1.

På onsdag, den 13 april, är det seriepremiär i division 3 östra Svealand. Vallentuna BK inleder mot Vaksala SK hemma på Vallentuna IP, med avspark klockan 20.