Filip vill rädda Akropolis till superettan

Filip Anger Akropolis
Akropolis målvakt Filip Anger ser fram emot kvalet mot Täby.
Filip Anger Akropolis kval till superettan
Filip Anger i träning.
Akropolis kvalar till superettan. Precis som för två år sedan väntar ett dubbelmöte mot IK Frej.
– Jättekul! Det är sådana här matcher man spelar för, säger målvakten Filip Anger.

För två år var Akropolis nykomling i division 1 och tog sig till superettankval mot just IK Frej. Då satt Filip Anger på bänken och fick se sitt lag förlora.
– Det är speciellt med dubbelmöten. Det är vinna eller försvinna. Jag tror att det är lätt att den pressen kommer åt dig. Vi måste lägga det åt sidan, andas och ta de lugnt och inte bli nedtryckta av pressen som lätt kommer åt dig, säger Filip Anger.

Filip Anger Akropolis kval till superettan

Akropolis målvakt Filip Anger tränar inför kvalet mot IK Frej.

Började på bänken

Filip Anger började säsongen på bänken. De sju första omgångarna fick han se Simon Lundgren vakta Akropolis mål.
– Jag borrade ner huvudet, slet och körde på, säger Filip Anger.
Och i den åttonde omgången hemma mot Vasalund fick han chansen. Han höll nollan och Akropolis vann med 3-0.
Men efter sommaruppehållet var Filip Anger tillbaka på bänken. Simon Lundgren vaktade målet i Svenska cupen i början av augusti och fick fortsatt förtroende de inledande höstmatcherna i serien.

Korsbandsskada gav öppning

Men i hemmamatchen mot Brage skadade Simon Lundgren korsbandet. Därför var Filip Anger åter i startelvan i bortamatchen mot Luleå.
– Väldigt sursött. Det är jobbigt när en lagkamrat går sönder samtidigt vill du ju spela. Men du vill spela för att du förtjänar det i stället för att få det gratis, säger Filip Anger.
Han tackade hur som helst för förtroendet med att hålla nollan fyra matcher i rad – mot Luleå, Carlstad United, Vasalund och Västerås – och bidrog till att Akropolis säkrade kvalplats till superettan.

Siktar på ny nolla

Filip Anger föredrar matcher där Akropolis för spelet.
– Favoritmatcherna är när vi har dominerat, styrt och ställt och motståndarna känns ofarliga. Det är klart att jag som individ kan vara glad om jag har gjort många svettiga räddningar. Men jag tycker inte att det smäller lika högt.
Vad avgör kvalet?
– Får vi igång vårt offensiva spel är jag väldigt trygg att det kommer gå vår väg. Det är bara i tre matcher i år som vi inte har gjort mål, vi har en väldigt hög högstanivå. När det gäller defensiven gäller det bara att hålla den i båda matcherna.

Håller du nollan?

– Ja, det hoppas jag. Det finns väl ingen fotbollsmålvakt som vill släppa in mål? Men vi vet att arbetsuppgiften är tuff.

Fakta

Vädret avgör hemmaplan

Namn: Filip Anger.
Ålder: 22 år.
Bor: Danderyd.
Klubbar: Täby FK, 2013-2014, FC Djursholm, 2000-2012.
Ser på tv: ”Stranger Things (Netflix) – den rekommenderar jag för alla. Jag gillar ju egentligen inte superkrafter men de här karaktärerna har stora svagheter och man vet inte hur det ska sluta.”
Aktuell: Målvakt i Akropolis som kvalar till superettan mot IK Frej. Lagen möts i ett dubbelmöte där vinnaren är klar för superettan 2018. Akropolis börjar på hemmaplan den 8 november klockan 19.00 (matchen är planerad till Spånga IP men kan flyttas till Grimsta IP om gräset inte håller) och spelar borta på Vikingavallen klockan 13.00 den 11 november.