Täby FC:s hopp om SM-final i Globen lever

Täby FC
Emelie Frisk gjorde många räddningar i slutet av matchen då Täby FC slog Mora med 3–2.
KAIA Mora hade tre ribbträffar i slutet av matchen och Emelie Frisk storspelade i målet. Så red Täby FC ut stormen och vann den fjärde semifinalen med 3–2 i lördags. Nu väntar en femte och helt avgörande uppgörelse i Mora på måndag.

– Det var gött att vinna, och efter den första perioden vi gjorde i dag är de nog lite rädda inför femte matchen, sa Erika Palmeby som satte avgörande 3–2 till TV4 Sport efter slutsignalen.

Ja, första perioden dominerades helt av Täby FC som rivstartade med 1–0 (Jennifer Stålhult) efter 41 sekunder och 2–0 (Louise Wickström) sex minuter senare.

Avgjorde i tredje

I andra perioden kom KAIS Mora tillbaka och utjämnade till 2–2. Drygt tre minuter in i tredje perioden fick de 613 åskådarna i Tibblehallen se Täby FC ta ledningen igen då Erika Palmeby satte 3–2.

Det resultatet stod sig alltså, trots intensiv press av Mora i slutet. Emelie Frisk storspelade, bland annat med en enhandsräddning då endast två sekunder återstod, och hade dessutom hjälp av ribban vid tre tillfällen.

”Marginalerna med oss”

– Vi hade en riktigt stabil målis, och marginalerna med oss, säger Erika Palmeby.

I och med Täby FC:s seger står det 2–2 i matcher. Den femte matchen spelas i Mora på måndag, klockan 19.10. Segraren spelar SM-final i Globen på lördag, den 22 april. Finalmotståndare är IKSU som slog ut Pixbo med 3–1 i matcher i sin semifinalserie.