ANNONS

Finsk landslagsspelare klar för AIK

AIK Bandy, Rinat Shamshutov
Rinat Shamsutov gjorde AIK till ett vinnarlag. Nu ansluter en till stjärna, Pekka Rintala.
AIK Bandy har inlett en storsastning för att avancera i seriesystemet, på sikt ända till elitserien. Nu har klubben gjort klart med 31-årige finske landslagsmannen Pekka Rintala.
ANNONS

– Vi ser Pekka som en viktig pusselbit i det lag som har tydliga ambitioner att avancera. Med sin rutin och dokumenterade målfarlighet ger han AIK en dimension till. Han visade vad han kan i den senaste VM-turneringen då han smällde in tre mål i bronsmatchen. Vi siktar på att skämma bort alla AIK:are den kommande säsongen och ser Pekka som en garant för att ingen ska bli besviken, säger Jonas Galotta, vice ordförande i AIK Bandy.

Förra säsongen inledde AIK illa i division 1 östra, men tog i december in bland andra ryske stjärnan Rinat Shamsutov och avslutade med elva raka segrar. Den svaga starten gjorde att man ändå missade steget upp till allsvenskan.

20 mål på 18 matcher

Inför kommande säsong lär laget vara storfavorit i division 1 då Shamsutov alltså får sällskap av Pekka Rintala, som har spelat fyra VM för Finland och tagit tre brons. Rintala har spelat för bland andra Västerås SK och Vänersborg, men kommer närmast från Borlänge där han förra säsongen gjorde 20 mål på 18 matcher. Nu har han skrivit på ett 2-årsavtal med AIK.

– Jag ser AIK:s ambitioner som något väldigt bra för bandyn i Sverige. Att få vara med om satsningen mot eliten kanske kan utmana min karriärs tidigare höjdpunkter med VM-medaljer och en SM-final på Friends Arena. Jag ser fram emot att träffa mina  lagkamrater och att träna stenhårt, säger Pekka Rintala.