Flemingsberg riskerar uteslutning eller böter

Frågan är om Flemingsbergs IK ska frias eller fällas
Frågan är om Flemingsbergs IK ska frias eller fällas
Flemingsbergs IK riskerar böter på upp till en halv miljon kronor eller uteslutning ur juniorserien för 18-åringar.
Orsaken är jätteslagsmålet i hockeymatchen mot Åker/Strängnäs där samtliga spelare utom målvakterna utvisades.

På onsdag den 14 december har ishockeyförbundets tävlingskommitté för region öst möte. Vad som beslutas kommer säkert företrädare för Flemingsbergs IK att följa med stort intresse.

Ett av ärendena som ska avhandlas är nämligen eventuell påföljd för det jätteslagsmål som inträffade efter slutsignalen i en hockeymatch för J18-juniorer mellan hemmalaget Åker/Strängnäs och Flemingsberg den 4 december.

Samtliga spelare i båda lagen utom målvakterna visades ut och fick matchstraff.

Fredrik Strandfeldt, tränare för Flemingsbergs IK:s J18-lag, har tidigare sagt till Lokaltidningen Mitt i att bråket inte var så allvarligt.

– Man har gjort en höna av en fjäder, det hela är sjukt uppförstorat.

Det återstår att se om förbundets tävlingskommitté håller med om detta på onsdagens möte. Skulle Flemingsberg fällas kan det bli böter på upp till en halv miljon kronor eller uteslutning ur serien.

– Förutom böter kan påföljden kan bli allt från en erinran till uteslutning, säger Peter Andersson som är tävlingsansvarig för region öst.

Om Flemingsbergs IK fälls kan klubben överklaga till Svenska ishockeförbundet. Sista instans för överklagande är riksidrottsnämnden.