ANNONS

Flera från Erikslunds KF på landslagsuppdrag

Antoine Coopoosamy, Erikslund rugby
Antoine Coopoosamy sliter sig loss, med bollen i famnen.
Arvid Peters, 18, är uttagen i seniorlandslaget för första gången.
Arvid Peters, 18, är uttagen i seniorlandslaget för första gången.
Antoine Coopoosamy, Erikslund Rugby
Antoine Coopoosamy i Erikslunds KF:s gröna tröja.
Antoine Coopoosamy, Erikslund Rugby
Antoine Coopoosamy går segrande ur en närkamp.
Tre spelare från herrlaget i Erikslunds KF Rugby är uttagna i seniorlandslaget för första gången – Antoine Coopoosamy i 15-manna, Arvid Peters i 7-manna, och Kalle Hillelson i både 7- och 15-manna. Dessutom gör Madeleine Belanger debut i F18-landslaget i Rosslyn Park Tuornament i London i mars.
ANNONS

– Vi i Erikslund har under många år varit en ungdomsklubb, vi har byggt underifrån och har haft många landslagsspelare på ungdomsnivå. Nu börjar våra spelare komma med även på seniornivå, säger Gunnar Mattiasson, analytiker i herrlandslaget och en av tränarna i Erikslunds KF:s herrlag.

Kalle hillelson, Erikslund Rugby

Kalle Hillelson i full fart med bollen i ett fast grepp. Foto: Gunnar Mattiasson

Både 15-mannalandslaget och 7-mannalandslaget för herrar har träningsläger på Bosön, Lidingö, i helgen. Det är ett uttagningsläger inför flera träningsmatcher i England i mitten av april.

Tre debutanter i seniorlandslaget

Från Erikslunds KF har alltså tre spelare kallats, och alla tre gör debut i seniorlandslaget. 18-årige Arvid Peters är uttagen till 7-mannalandslaget, 30-årige Antoine Coopoosamy är kallad till 15-mannalandslaget, och 19-årige Kalle Hillelson är uttagen i båda landslagen.

Arvid Peters, Erikslund Rugby

Arvid Peters glider undan en tackling. Foto: Gunnar Mattiasson

– Kalle är klunghalv, en spelfördelande roll. Antoine är back, han kan spela på alla backpositionerna, säger Gunnar Mattlasson.

Madeleine till turnering i London

Samtidigt har 16-åriga Madeleine Belanger tagits ut i 7-mannalandslaget för F18 för första gången. Hon ingår i truppen som ska spela Rosslyn Park Tuornament – en av världens största turneringar – i London i mars. Turneringen är en uppvärmning inför kommande EM.

ANNONS

Madeleine Belanger, Erikslund Rugby

Madeleine Belanger, 16, är uttagen i F18-landslaget för första gången. Foto: Gunnar Mattiasson

– Maddie började spela för inte så många år sedan. Hon är en del av satsningen som klubben har gjort på damrugbyn, säger Gunnar Mattiasson.