ANNONS

Flera Täbyspelare nära plats i VM-truppen

Moa Tschöp är en av Täbyspelarna som är uttagna i landslagstruppen.
Moa Tschöp är en av Täbyspelarna som är uttagna i landslagstruppen.
Tre spelare från Täby FC har tagits ut i damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour i Malmö den 3–5 november, och ligger därmed bra till att få spela i VM i december.
– Ja, det här är så klart nära en VM-trupp, säger förbundskapten Andreas Lundmark.
ANNONS

Damlandslaget laddar för säsongens stora mål, VM i Bratislava den 1–9 december. Som en sista uppladdning spelar de i början av november fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Baltiska hallen i Malmö, där de ställs mot Finland, Schweiz och Tjeckien.

22 spelare är uttagna till matcherna och tre av dem – Moa Tschöp, Louise Wickström och Jennifer Stålhult har hämtats från Täby FC.

Jennifer Stålhult och Louise Wickström, Täby FC

Täby FC:s Jennifer Stålhult och Louise Wickström har goda chanser att komma med i den blågula VM-truppen.

– Det är det sista lägret innan en VM-trupp ska tas ut. Några som inte har varit med på ett tag är med nu och någon är hemma på grund av känningar, men jag skulle tippa att i alla fall 18 av dem som är med nu åker till VM, säger Andreas Lundmark.

Målgladast i Superligan

I Superligan har Täby FC inlett starkt och ligger på fjärde plats med fem segrar och två förluster efter de sju inledande omgångarna. Framför allt offensiven har sett bra ut, Täby FC är med 52 fullträffar klart målgladast i serien hittills.

Nästa match spelas i morgon, torsdag, då Täby FC möter tabellfemman Rönnby IBK borta. Därefter väntar obesegrade serieledarna Endre IF hemma i Tibblehallen den 28 oktober innan det blir landslagsuppehåll till den 11 november då Täby FC möter Warbergs IC borta.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.