Flygande start för Sundbybergs CK:s nya lag

Sundbybergs CK
Sundbybergs CK:s Team RP gick obesegrade genom hela SM-turneringen i Jönköping.
Team RP från Sundbybergs CK är en nysatsning för säsongen och det har börjat bra. I helgen tog laget guld på SM i Jönköping efter att ha gått obesegrade genom hela turneringen.

– Det här känns grymt bra. Ett av säsongens mål var att vinna SM eller Elitserien. Vi steppade upp i alla lägen när det gällde och vi är stolta över vår insats, säger Kristian Lindström.

SM-guldet innebär att laget, som utöver Kristian Lindström består av Jocke Flyg, Henrik Leek och Viktor Martinsson, nu tar en landslagsplats från och med säsongen 2017–2018.

– Det var mycket viktigt för att kunna fortsätta vår satsning ganska snabbt, säger Kristian Lindström.

I finalen kopplade Team RP greppet från start mot Göteborgs CK lag Nygren och gick snabbt fram till 4–0, och vann till slut med 8–3.

Silver för lag Hasselborg

Även Sundbybergs CK:s damer, lag Hasselborg, ångade på i grundspelet och nådde final utan förlust. I finalen blev det dock tuffare. Lag Sigfridsson, Skellefteå CK, inledde starkt och gick fram till 7–4. Lag Hasselborg jagade, lyfte spelet i slutomgångarna, och jämnade ut matchen till 7–7 efter den nionde omgången – men föll till slut med 7–8.

Lag Hasselborg består av Sofia Mabergs, Agnes Knochenhauer, Sara McManus och Anna Hasselborg, plus coach Maria Prytz.