Premiär lades på is

Inte bara bandy, Nicklas Gustafsson gillar också fotboll och Formel 1-racing.
Inte bara bandy, Nicklas Gustafsson gillar också fotboll och Formel 1-racing.
Seriepremiären har regnat bort. Gustavsbergs högerback Nicklas Gustafsson är ändå hoppfull.

– Vi ligger efter alla som har hall men förhoppningsvis funkar det ändå.

Nicklas Gustafsson och Gustavsberg skulle ha spelat seriepremiär i allsvenskan på lördag hemma på Ekvallen mot Rättvik. Men den matchen är framskjuten.

– Vår is regnade bort i tisdags så det blir inget nu här det är så varmt, säger han.

Klubben har försökt att göra det bästa av situationen under försäsongen.

– Vi kör i hockeyhallen tre gånger i veckan, sedan har vi varit i väg på matcherna och tränat tre gånger på stor is. Det är klart att vi ligger efter alla som har hall men förhoppningsvis funkar det ändå. Vi får ge järnet när vi väl får åka i väg till en stor plan och inte bara åka ut och slappa, säger Nicklas Gustafsson.

Under försäsongen har Gustavsberg vunnit mot lag som Unik, Selånger, Helenelund, Borlänge och Nässjö. Men också fått rejält med stryk av Dynamo Kazan (1–10) och Start (3–10) från den ryska förstaligan.

– Det var annorlunda. De hade ju fart hela tiden – stod aldrig still. Jag kunde inte tänka mig att någon orkar åka så länge men på något sätt gjorde de det. Vi visste ju att vi skulle förlora de matcherna. Men det var mest kul att få möta dem och känna på farten. Men det hade nog inte varit bra att bara möta sådant motstånd, självklart vill man vinna några matcher under försäsongen för att känna på det också, säger Nicklas Gustafsson.

Sammantaget är han nöjd med förberedelserna.

– Det känns bra. Vi har blivit bättre än förra året. Vi hittar varandra, farten och spelet är bättre och vi är mer målfarliga.

Vad är lagets målsättning?

– Vi siktar på övre halvan. Vi ska ge järnet i alla matcher och även om det rinner i väg resultatmässigt ska vi kämpa och inte låta det rinna iväg allt för mycket.

Hur är din form?

– Det känns riktigt bra. Jag har utvecklats mycket under försäsongen, det känns lovande.

Vad är det du har förbättrat?

– Framför allt snabbheten och lugnet när jag har bollen. Tidigare blev jag lite småstressad men nu vågar jag hålla i bollen och ta vara på den. Jag ska vara med mer i uppspelet än förra året och det gillar jag. Förhoppningsvis håller lugnet i såg så att jag inte stressar upp resten av laget och bara skickar i väg bollen.

Vad har du för mål på längre sikt?

– Jag hoppas ju alltid på elitserien och att jag någon vacker dag ska ta en plats i landslaget. Det är långt dit men man kan ju hoppas.

Fakta

Följer Liverpool och Alonso

Namn: Nicklas Gustafsson.

Ålder: 22 år.

Bor: Orminge.

Intresse: ”Jag följer Premier League rätt hårt och håller på Liverpool. Jag tycker också att Formel 1 är roligt, (Fernando) Alonso är härlig att kolla på.”

Position: Högerback.

Aktuell: Laddar för allsvensk premiär med Gustavsberg. Seriepremiären mot Rättvik skulle ha spelats nu på lördag men har flyttats fram på grund av för milt väder. Första matchen blir i stället borta mot Unik i nästa lördag.