ANNONS

Upp och ner för Tumba handboll

Nedåt för Tumbas herrlag, men uppåt för damerna.
Nedåt för Tumbas herrlag, men uppåt för damerna.
Delad glädje är dubbel glädje.
Men så är det inte i Tumba handboll. Damlaget kan jubla efter avancemang till allsvenskan, men samtidigt åker herrarna ner i division 1.
ANNONS

Tomas Aggefors har anledning att vara både glad och lite nedstämd.

Vi tar det tråkiga först. Tumba handbolls herrlag åker ur allsvenskan med dunder och brak. Laget har bara en seger på 23 matcher, och rockader på tränarbänken har inte hjälpt ett dugg.

Tumba har ett stolt förflutet med totalt nio år i högsta serien, den senaste säsongen 2011/2012.

– Jag spelade i herrlaget 13 eller 14 säsonger och tycker självklart att det är oerhört tråkigt att laget åker ur. Tumba är en klubb som ska ha ett lag i allsvenskan.

Aggefors pekar på att man inte lyckats få upp tillräckligt många spelare från egna led.

– Men nu finns det många unga killar som är på gång.

Damerna till allsvenskan

Det som får Tomas Aggefors att dra på smilbanden är att Tumba handbolls damlag är klart för allsvenskan, landets näst högsta serie. Aggefors tränar laget.

Trots att två matcher återstår av division 1 norra har Tumba redan säkrat avancemanget. VästeråsIrsta HK ligger visserligen snäppet före klara tabelltvåan Tumba, men flyttas inte upp på grund av att man är farmarlag till VästeråsIrsta HF som spelar i högsta serien SHE.

ANNONS

Överraskande bra

– Det känns riktigt skönt att det är klart, säger Tomas Aggefors. Från början trodde jag inte att vi skulle gå upp, målet var en plats på övre halvan.

Varför har det gått bättre än väntat?

– Vi har en stark trupp och har varit hyfsat skadefria vilket gör att träningarna är bra. Och så är lagsammanhållningen mycket bra.

De rutinerade visar vägen

Aggefors säger att det inte finns några egentliga stjärnor i truppen.

– Det är en styrka att så många bidrar till framgångarna. När någon blivit skadad har en annan klivit in.

Truppen har flera unga spelare födda år 2000. Aggefors säger att några rutinerade spelare har hjälpt till att utveckla de yngre förmågorna, och då syftar han framför allt på Jessica Svensson, Erika Nylund, Felicia Brantfalk, Anna Wåhlin och egna dottern Sara Aggefors.

Räcker dagens lag i allsvenskan?

– Bra fråga. Vi behöver inte många förstärkningar, men kanske tre eller fyra.

ANNONS