ANNONS

Efter bråk på ungdomscup i Åkersberga – polisanmälan gjord

Fotbollsturneringen försköts i över en timme och en förälder fick föras till sjukhus med benbrott.
Fotbollsturneringen försköts i över en timme och en förälder fick föras till sjukhus med benbrott.
En ungdomsturnering i fotboll i Åkersberga urartade i helgen. En förälder till en Hammarbyspelare bröt benet efter bråk med en domare.
– Det är jättebeklagligt, jättesorgligt. Speciellt för en ungdomscup, säger en ledare hos arrangörsklubben.
Nu har händelsen polisanmälts.
ANNONS


I helgen arrangerade Åkersberga FC Minicupen för tredje året i rad vid Österåkers sportcentrum. Turneringen för 12-åriga pojkar lockade 25 lag.
– I år var kom förutom Stockholmslag även Gais, Laxå och Sirius. Vi kör på stora planer och det lockar många – det är inte överallt man gör det, säger en representant i tävlingskommittén.

Men en match mellan Hammarby och Gais urartade.
– En ledare i Hammarby tyckte att domaren skulle ha blåst straff i slutet av matchen. De började skrika på varandra. Hammarbys ledare måttade en dansk skalle mot domaren, vi vet inte om den träffade eller inte. Domaren svarade med aggression och knytnävar mot Hammarbyledaren. Sedan rusade publiken in. Våra matchvärdar var där snabbt och avvärjde det hela men publiken ska inte vara inne på planen, säger en ledare i arrangörsklubben Åkersberga FC.

Två föräldrar från Hammarby rusade också in på planen. Den ene sparkade domaren i ryggen, uppger Åkersberga FC.

”Slagsmålet slutar med att en av dessa ramlar och bryter benet. Hur föräldern bryter benet är ovisst”, skriver Åkersberga FC på sin hemsida.

På sin hemsida skriver Hammarby att klubben ser allvarligt på det som har hänt. Därför gör föreningen en polisanmälan efter bråket.

”En polisanmälan är upprättad till följd av det våld som ledaren har utsatts för. Vi välkomnar den polisiära utredningen”, skriver Hammarby.

I pressmeddelandet framgår också att klubben ska göra en intern utredning efter bråket och skriva en rapport till Svenska fotbollförbundet.

”Vi kommer att skriva en rapport till förbundet samt samla och hjälpa spelare och ledare att bearbeta händelsen genom samtal och stöd.”

När Mitt i når Hammarbylagets tränare lägger han på luren. Mitt i har också sökt Hammarbys föreningschef Peter Kleve för en kommentar. Till Aftonbladet säger Peter Kleve:

ANNONS

– Det som har hänt är tragiskt. Jag har jobbat med det här i femton år och aldrig hört om något liknande. Det är en chock.

Domaren berättar för Mitt i att han tillsammans med Stockholms fotbollförbund kommer att göra två polisanmälningar. En mot en ledare i Hammarby och en mot föräldern som bröt benet.

Händelsen försköt hela cupen ungefär en och en halv timme.
– Gais som vann finalen hann inte med sitt tåg hem. Några föräldrar kunde ta barn med sig i sina bilar så det löste sig trots allt, säger ledaren i Åkersberga FC.
Hade ni som arrangör kunnat agera annorlunda?
– Nej, vi följde alla riktlinjer från Stockholms fotbollsförbund. Men alla måste låta domaren döma. Ibland gör de fel, man kan ta en diskussion efteråt men den får inte urarta.
Kommer turneringen att finnas kvar?
– Vi vet inte. Vi hade tänkt att expandera och vi hoppas kunna fortsätta men vi får se. Vi ska diskutera det som har hänt på ett styrelsemöte i kväll.

Åkersberga FC:s styrelse kommer skriva ner en redogörelse för händelseförloppet och skicka till Stockholms fotbollförbund och Hammarby.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.