Fördel Täby FC i det Allsvenska playoffkvalet

Täby FC vann hemma i Tibblehallen mot Uppsala Teknologer.
Täby FC vann hemma i Tibblehallen mot Uppsala Teknologer.
Publikrekord för herrarna i Tibblehallen när Täby FC vann den första playoffmatchen mot IBK Uppsala Teknologer. Nu väntar returmötet i Uppsala på fredag.

Täby FC startade playoffkvalet med en seger mot IBK Uppsala Teknologer. De 627 åskådarna som hade tagit sig till Tibblehallen skapade ett nytt publikrekord för herrlaget i Tibblehallen. Damlaget har tidigare haft över 1 000 åskådare.

Matchen då? Jo, den startade lite trevade, precis som en kvalmatch ska göra.

Täbylaget tog ledningen men Uppsalalaget lyckades kvittera till 4-4 i början av tredje perioden. Efter det tog Täby över och en storspelande Stefan Odelberg i målet kunde se till att Täby till slut vann matchen med 9-5.

Täbys bästa poängplockare i blev Dennis Wallin med ett mål och fyra assist.

– Vi har ett bra stabilt lag med tre jämnbra kedjor vilket behövs under en lång serie och sedan kval. Alla är friska och verkligen sugna på att gå hela vägen, säger Thomas Nystedt som är elitansvarig i klubben till Mitt i Täby.

Gått som tåget

I grundserien blev Täby överlägsna seriesegrare med 15 poäng tillgodo till den som kom tvåa. Målskyttet har verkligen varit en av Täby starka sidor.

Detta tillsammans Stockholms absolut bästa målvakt, enligt vad sportchefen Robin Andersson sade i höstas, gjorde att Täby hamnade på +99 i målskillnad i division 1.

Den första kvalmatchen av tre slutade med seger och nu på fredag spelas returen i Uppsala. En eventuell tredjematch spelas i Tibblehallen, söndagen den 31 mars.

Vinnaren mellan Täby FC och Uppsala Teknologerna möter vinnaren mellan Bele Barkaby och Järfälla i en matchserie som avgör vilket lag som till slut tar klivet upp i Allsvenskan.