Förlängning i cupderbyt

Het match på Friends Arena. Nu blir det förlängning.
Het match på Friends Arena. Nu blir det förlängning.
Efter en tät och jämn match mellan AIK och Hammarby väntar förlängning i kvartsfinalen i Svenska cupen på Friends Arena. Ställningen efter ordinarie matchtid var 1–1.

Den första halvleken i kvartsfinalen i Svenska cupen bjöd på mycket defensivt ställningskrig.

Framförallt var det lagens båda hejaklackar som mätte krafterna med knallskott och bengaler. Något som resulterade i att avsparken sköts upp omkring 30 minuter.

Men de av de 23 860 personerna på läktaren som orkade hålla sig vakna hela halvleken fick se ett vackert mål. Ett långt inlägg från Fredrik Torsteinbö på Hammarbys vänsterkant hittade Arnor Smarason i bortre delen av straffområdet. Han fick slänga sig för att nå bollen och stötte på volley bollen i nätmaskorna bakom AIK-målvakten Patrik Carlgren.

AIK svarade i inledningen av den andra halvleken. Jos Hooiveld nådde högst på ett inlägg från Ahmed Yasin och nickade 1-1.

Därefter böljade spelet fram och tillbaka. AIK:s Niclas Eliasson dundrade en frispark över i den 68:e minuten. Tio minuter senare spelade Hammarbys Fredrik Torsteinbö fram Stefan Batan som sköt rakt på Patrik Carlgren i AIK-målet.

Efter full tid var resultatet fortfarande 1-1 och förlängning krävs för att skilja lagen åt.