Förlikning mellan Solna Vikings och förra klubbdirektören

Jan Marklund och hans gamla klubb Solna Vikings har förlikats.
Jan Marklund och hans gamla klubb Solna Vikings har förlikats.
Klubbdirektören Jan Marklund sparkades ifjol och stämde Solna Vikings på närmare 275 000 kronor. I går måndag möttes parterna i Solna tingsrätt och förlikades.

Fjolåret var turbulent för den anrika basketklubben Solna Vikings.

Först åkte damlaget ur ligan, sedan fick den mångåriga klubbdirektören Jan Marklund sparken. Och i juli drog sig herrlaget ur basketligan för att börja om i division 1.

Enligt Solna Vikings ledning var den direkta orsaken usel ekonomi sedan flera år tillbaka. Klubben skyllde problemen på den förra klubbdirektören Jan Marklund som anklagades för att ha spenderat mer pengar än styrelsen hade budgeterat för.

Jan Marklund förnekade anklagelserna och menade att den dåliga ekonomin berodde på att man sparkat honom – den person som ensam genererat kontakter och sponsorintäkter.

Han stämde Solna Vikings och krävde klubben på närmare 275 000 kronor. Pengar som bland annat avsåg sex månadslöner.

I går måndag möttes parterna i Solna Tingsrätt.

Solna Vikings kallade bland annat in damernas förbundskapten och den tidigare Solnacoachen Jurgita Kausaite att vittna.

”Efter lång, lång process och gemensam strävan efter förlikning ingick parterna en överenskommelse som dels inte får offentliggöras, dels innebär att målet i Tingsrätten är avslutat och parterna har nått en uppgörelse. Nu lägger vi detta bakom oss”, skriver Jan Marklund på sin facebooksida.