ANNONS

Förlust i historisk match för SDE: ”Det var en besvikelse”

Shayne Warschaw, SDE Hockey, Danderyd, Enebybergs IP, SDHL
Shayne Warschaw är besviken efter förlusten mot Brynäs men tror på seger i returmötet.
För första gången någonsin spelade SDE Hockey en slutspelsmatch. Dessvärre slutade den med förlust men tränaren Shayne Warschaw tror på revansch till helgen.
– Vi har en bra chans att vinna, säger han.
ANNONS

Inför nästan fullsatta läktare spelade SDE Hockey sin första slutspelsmatch någonsin. Men hemmapubliken fick gå hem utan att ha sett SDE göra mål.

Matchen slutade 4-0 till bortalaget Brynäs trots att siffrorna inte riktigt speglar matchbilden. Ett mål gjordes också i tom målbur.

– Det var en besvikelse. Vi spelade för att vinna och gjorde egentligen en bra match. Vi hade flera chanser att ta ledningen och det hade ändrat förutsättningarna helt. Men det är så här det är med slutspelshockey, säger Shayne Warschaw som är tränare för SDE Hockey.

Bäst av tre

Kvartsfinalerna spelas i bäst av tre. Nästa match spelas på lördag upp i Gävle. Den matchen måste SDE vinna för att få till en tredje avgörande match.

– Vi har en bra chans att vinna matchen. Vi hade flera chanser i går och ska egentligen bara förvalta våra chanser bättre, säger Shayne Warschaw.

Vid en eventuell SDE-seger spelas den tredje och avgörande kvartsfinalmatchen redan på söndag, endast 19 timmar efter nedsläpp i match två.

– Vi tar en match i taget och för oss ligger allt fokus på lördagens match. Den måste vi vinna. Och matchschemat ligger som det gör och båda lagen måste anpassa sig efter det, säger han.

Shayne Warschaw, SDE Hockey, Danderyd, Enebybergs IP, SDHL

Shayne Warschaw vet inte hur nästa säsong ser ut för hans del. Foto: Roger Moe

Vi får sätta oss ner och se vad laget vill

ANNONS

Shayne Warschaw

SDE har gjort sin bästa säsong någonsin. En stor del av detta kan vara tränarens förtjänst men om han blir kvar i klubben nästa säsong för att fortsätta sitt arbete är inget han har hunnit tänka på än.

– Just nu ligger allt fokus på helgens match. Efter det får vi se, vi kanske kan gå hela vägen. Sedan när denna säsong är över får vi sätta oss ner och se vad laget vill.

SDE spelar historisk slutspelsmatch i Enebyberg

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.