Förre landslagsspelaren gör comeback i Djurgården

Han har spelat i landslaget och vunnit SM-guld. Nu förstärker Daniel Dalbjer Djurgården i jakten på en SSL-plats.

– Jag är laddad och i bra fysisk form, säger 34-åringen.

Det har gått ett tag sedan det senast begav sig i Superligan för Daniel Dalbjer. Sedan forwarden lämnade Falun 2012 har det blivit spel i Hedemora, en sejour i norska elitserien och en roll som spelande tränare i dåvarande division 2-laget Sala Silverstaden.

Trots att han förde den sistnämnda klubben till division 1 fick han inget nytt kontrakt och det mesta pekade på att det inte skulle bli något mer innebandyspel för Dalbjer. Men nu gör 34-åringen comeback i Djurgården.

– Jag är laddad och i bra fysisk form. Det kommer att hända grejer runt mig i Djurgårdströjan och jag ansluter direkt till lagets träning, säger spelaren till Djurgårdens hemsida.

Laget ligger för tillfället på andra plats i allsvenskan norra och nosar på en plats till Superligan nästa säsong. Tränaren Magnus Jäderlund tror att nyförvärvet, som har fem landskamper på cv:t, kan tillföra en hel del.

– En stor profil som gör en spännande comeback. Hans tuffa attityd och offensiva spel blir en tillgång för ett skadedrabbat DIF, säger Jäderlund.

Dalbjer vann SM-guld med Balrog 2004 och har dessutom ett silver med Caperiotäby. Spelaren kommer att bära tröja nummer 32 i Djurgården.