1000 försålda till Brommapojkarna – HIF

Viktor Gyökeres, Brommapojkarna.
Passa på att se Viktor Gyökeres innan han drar till Brighton.
Brommapojkarnas herrar ligger på allsvensk direktplats och på tisdag tar man emot en av toppkonkurrenterna – Helsingborgs IF.
– Målsättningen är att det ska bli fullsatt, säger klubbens Peter Appelquist.

Brommapojkarna kommer från två raka förluster. Först åkte man på rejält med pisk mot Falkenberg, slutresultatet skrevs till 1-5 på Grimsta. Och nu senast blev det uddamålstorsk mot Degerfors på bortaplan. 2-3 blev det i den matchen och ändå ett fall framåt för rödsvart.

Nu har BP fått slicka såren i över en vecka och kommer sånär helt fulltaliga till mötet med Helsingborgs IF. Bara försvararen Erik Figueroa saknas. Han får stå över den här gången efter att ha samlat på sig för många gula kort.

Vi rapporterade tidigare i veckan om att Viktor Gyökeres är klar för engelska Premier League-laget Brighton & Hove Albion, men han kommer att spela säsongen ut i BP.

Gyökeres från BP till Premier League

Stämningen i laget är enligt uppgift god trots de två senaste förlusterna och biljetterna går åt i rask takt.

– Vi har redan sålt 1000 förköpsbiljetter, säger kommunikatören Peter Appelquist.

Är det rekord?

– Vi har aldrig haft så här mycket sålda biljetter förutom i allsvenskan. Målsättningen är att det ska bli fullsatt och därmed 4800 personer på läktaren.

Hur många tillresta supportrar blir det?

– Jag har hört att det ska bli runt 100-150 helsingborgare. Och det finns ju en del HIF-sympatisörer i Stockholm som lär komma på matchen också.

Vilka kommer höras mest?

– Det kommer väl jag som speaker göra… Nä, men jag hoppas att det blir BP-supportrarna.