ANNONS

Första segern bärgad av de historiska bandydamerna

Spånga Bromsten bandydamer
Spånga/Bromstens BK:s damlag efter bortasegern, 5–1, mot Hammarby på Zinkensdamms IP.
Det blev en tuff allsvensk premiär för Spånga/Bromstens BK:s nystartade damlag, förlust med 1–8 hemma mot Uppsala BoIS den 23 november. Men bara två dagar senare visade SBBK-tjejerna var bandyskåpet ska stå och vann med klara 5–1 i derbyt mot Hammarby på Zinkensdamms IP.
ANNONS

Flera matcher fick skjutas upp så det nystartade damlaget i Spånga/Bromstens BK fick vänta länge på premiären i Allssvenskan norra. När det väl var dags slutade det med en storförlust, 1–8 mot Uppsala BoIS, hemma på Spånga IP.

Hoppsan – en jobbig premiärsäsong att vänta? Nja, bara två dagar efter debutmatchen spelade SBBK sin andra match, derby mot Hammarby på Zinkensdamms IP, och nu gick det betydligt bättre. Matchen var spelmässigt ganska jämn, men Spånga/Bromstens BK vågade mer, var starkare, och lyckades vinna med klara 5–1.

Resa på 100 mil för att lira bandy

Nästa match spelas i morgon lördag, den 1 december, då Spångatjejerna reser till Falun för bortamatch mot Grycksbo IF som har vunnit tre av sina fyra hittills spelade matcher.

En vecka senare, den 8 december, är det dags för nästa hemmamatch. Då är det långväga gäster som kommer på besök. Kalix BF reser 100 mil för att spela bandy på Spånga IP. Matchen startar klockan 16.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.