Första spadtaget för nya stallet på Säby gård

Säby Ridskola i järfälla inviger sitt nya stall
Mika Metso med Carina Carlsson och ridskolechefen Anna-Carin Jansson på Säby gård.
I februari nyinvigdes det gamla k-märkta stallet på Säby gård efter en omfattande renovering. Nu byggs dessutom ett helt nytt stall – 700 kvadratmeter stort med 28 stora boxar. Första spadtaget tas på onsdag i nästa vecka.

Över en halv miljon svenskar är aktiva inom ridsporten som i dag är den näst största ungdomsidrotten i landet och det är den absolut största sporten för tjejer. Nu ger vi ridsporten i Järfälla bättre förutsättningar och fler unga möjligheten att få en meningsfull fritid, säger Mika Metso (S), ordförande i kultur-, demokrati- och fritidsnämnden, som är på plats och tar det första spadtaget.

Lokaltidningen Mitt i berättade i februari om hur det renoverade gamla stallet med plats för 20 hästar gjorde det möjligt för Järfälla Ryttarförening – med cirka 500 i kö – att utöka sin ridskoleverksamhet.

Nu är det alltså dags för byggstart för en helt ny stallbyggnad som ska byggas längs med vägen in mot Säby naturreservat. Kostnaden, 30 miljoner kronor, finns med i investeringsbudgeten för 2018 som kommunfullmäktige tar beslut om den 20 november. Men redan på onsdag påbörjas alltså bygget.

Stora hästar i nya stallet

När det nya stallet står klart kommer de större hästarna att bo där. I det gamla kulturmärkta stallet kommer ponnyerna att ha sin bostad, berättar Carina Carlsson, ordförande i Järfälla Ryttarförening.
Vi ser mycket fram emot att äntligen få det nya stallet klart så att vi kan utöka verksamheten ytterligare och möta den stora efterfrågan, säger hon.