Dags att ta första steget mot SM-medaljerna

Skyttedrottningen Ulrika Olsson lär anteckna sig i målprotokollet i morgon. (Arkivbild).
Skyttedrottningen Ulrika Olsson lär anteckna sig i målprotokollet i morgon. (Arkivbild).
I morgon drar SM-slutspelets kvartsfinaler igång. Skuru IK:s damer inleder med hemmamatch mot Önnered.

Det har gått knappt två veckor sedan Skuru IK:s handbollsdamer krossade Skara på bortaplan i sista omgången i SHE, högsta serien.

Nu inleds SM-slutspelet för tabelltvåan Skuru. I morgon onsdag i Nacka bollhall spelas den första matchen i kvartsfinalrundan mot Önnereds HK.

Bäst av fem matcher gäller. På måndag fortsätter kvartsfinalen i ÖHK-hallen i Göteborg, och den 4 april är det dags för Nacka bollhall igen. En eventuell fjärde match går i Göteborg den 7 april, och om det skulle gå till en femte match spelas den i Nacka den 11 april.

Skuru är klar favorit mot tabellsexan Önnered. I säsongens inbördes matcher i SHE vann Skuru med 32–26 borta och med 29–23 hemma. I båda mötena var Skurus Ulrika Olsson målhungrigast med åtta respektive sju fullträffar.

Olsson vann för övrigt skytteligan i SHE med sina 99 mål, och 26-åringen tog även hem assistligan med 95 målgivande passningar.

Ville inte tippa

Lokaltidningen Mitt i frågade tidigare under säsongen, i november, Ulrika Olsson om hon trodde på SM-medalj.

– Det vill jag inte sia om, sade Ulrika Olsson. Det är farligt om vi sätter press på oss själva.

Sedan dess har både Olsson och Skuru visat hög klass. Det skulle vara en liten skräll om det inte blir medalj. Och vem vet, kanske Skuru står på ena planhalvan den 10 maj i Scandinavium i Göteborg när det är dags för SM-final.