Hampus är förste Österåkerspelare i blågult

Hampus Ragnelid
Hampus Ragnelid på Bosön, i landslagsdress.
IFK Österåker har fått sin första landslagsspelare med klubbadress IFK Österåker. Det är 16-årige Hampus Ragnelid, uppflyttad i A-truppen inför årets säsong, som är på läger med P16-landslagets Future Team på Bosön under torsdag och fredag.

– Han har ett jättebra spelsinne och bra tekniskt utförande. Och så är han orädd. Trots att han är ung vågar han gå in i dueller med seniora spelare. Dessutom är han mogen och väldigt lyhörd för direktiv, säger Görben Åberg, huvudtränare i IFK Österåker.

”Jättefin utveckling”

Hampus Ragnelid är en mittfältare som har haft en ”jättefin utveckling” de senaste åren berättar Stefan Cårebo, assisterande A-lagstränare som har följt Hampus under flera säsonger.

– Och det har inte gått obemärkt förbi. Flertalet andra klubbar har visat intresse, men Hampus trivs väldigt bra i IFK Österåker och ser att han kan fortsätta utvecklas här, säger han.

Uttagning för turnering i Tjeckien

Nu är alltså Hampus Ragnelid på landslagsläger – tillsammans med 32 andra spelare med klubbadresser som Bayern München, Fulham, Charleroi, IFK Norrköping, Örebro SK, BP, Hammarby och AIK.

I dag fredag spelas två internmatcher innan lägret avslutas med föreläsningar inom bland annat idrottspsykologi. Lägret på Bosön är en uttagning inför en turnering i Tjeckien senare i vår.