Så fortsätter Patrica att chocka efter VM- och EM-guld

Känns fantastiskt ärofyllt att ha blivit nominerad till Idrottsgalan 2017 i kategorin "årets nykomling och lilla bragdguldet". Glädjande är även att svenska budo och kampsportsförbundet fått sin första idrottare nominerad. Ett historisk dag för svensk kampsport.
Så här glad blev Patricia Axling över VM-guldet i thaiboxning i Jönköping i våras. Nu är hon som första kampsportare någonsin nominerad till idrottsgalan.
Thaiboxaren Patricia Axling debuterade i landslaget i år. Och tog både VM-guld och EM-guld. Nu är hon som första kampsportare någonsin nominerad till Idrottsgalan.

Patricia Axling hann ta både silver och brons på SM innan hon tröttnade på boxning. Hon hittade ny motivation i thaiboxningen. Förra året gjorde hon sitt första SM och i år debuterade hon i landslaget.

Vid VM i Jönköping i våras chockade hon alla. I kvartsfinalen stod hon för mästerskapets kanske största skräll när hon slog ut thailändskan Rachadaphon Wihantamma som vann kampsports-OS, World Combat Games, 2013.

I finalen förlorade hon första ronden mot ryskan Julia Berezikava men vann de två avslutande. Efteråt hade hon svårt att hitta orden när hon pratade med budokampsport.se.
– Vad fan var det som hände, såg du det?

Hon följde upp triumfen med ett EM-guld i Split, Kroatien, i oktober. I finalen besegrade hon ungerskan Laura Judit med 3-0.

Framgångarna har gjort intryck. Nu är hon alltså den första kampsportaren någonsin att nomineras till Idrottsgalan.

På Instagram skriver hon: ”Känns fantastiskt ärofyllt att ha blivit nominerad till Idrottsgalan 2017 i kategorin ”årets nykomling och lilla bragdguldet”. Glädjande är även att svenska budo och kampsportsförbundet fått sin första idrottare nominerad. Ett historisk dag för svensk kampsport.

Hon medger att hon blev överrumplad av beskedet.
– Det är en ära att bli nominerad och jag är så fantastsiskt glad för svensk kampsport. Jag själv har haft ett otroligt år, och jag vet inte vad jag säger nu… Jag är fruktansvärt glad, men kanske mest chockad, faktiskt, säger hon till budokampsport.se.

Fakta

Firas på gala i Globen

Namn: Patricia Axling.
Ålder: 28 år.
Bor: Norra Djurgårdsstaden, Östermalm.
Klubb: Odenplan Fightgym IF.
Meriter i urval: VM-guld och EM-guld i thaiboxning 2017.
Aktuell: Första kampsportare någonsin att nomineras till Idrottsgalan. Hon är nominerad i kategorin Årets nykomling. Galan arrangeras på Globen den 17 januari 2017.