Fotboll i fokus på Stadsbibblan

Torbjörn Anderssons bok
Torbjörn Anderssons bok om bland annat Stockholmsfotbollen kom ut i juni 2016.
Varför har Stockholm varit så dåliga på fotboll? Vad finns det för likheter och skillnader mellan AIK, Djurgården och Hammarby? Är någon klubb mer stockholmsk än de andra? Dessa och flera andra perspektiv tas upp när författaren och fotbollshistorikern Torbjörn Andersson föreläser på Stadsbiblioteket på Odengatan på tisdag, den 5 september, klockan 18–19.

Föreläsningen om Stockholm och dess fotboll utgår från Torbjörn Anderssons bok ”Spela fotboll bondjävlar!” och kommer att handla bland annat om Stockholm och Solna och förhållandet till Hammarby, AIK och Djurgården. Andersson berättar om utvecklingen från 1900-talets början till i dag.

Sittplats kan bokas

Torbjörn Anderssonär historiker och docent i idrottsvetenskap på Malmö högskola. Utöver ”Spela fotboll bondjävlar” har han bland annat skrivit ”Från gentleman till huligan” tillsammans med Aage Radman och ”Kung fotboll” som handlar om den svenska fotbollens kulturhistoria.

För att vara säker på att få en sittplats under föreläsningen så kan du boka genom att ringa Bibliotekets kundtjänst, 08-50830900. Eller kanske föredrar du ståplats?