ANNONS

AIK Fotboll har ingen synpunkt på Zlatan-statyn vid Friends Arena

Zlatanstaty
Zlatan-skulpturen är 2,70 meter hög och gjord i gips och ska nu gjutas i brons.
Zlatan Ibrahimovic i konstnären Peter Lindes ateljé i Saltsjöbaden. Peter Linde har skulpterat statyn stå vid Friends Arena.
Zlatan Ibrahimovic och konstnären Peter Linde.
Fotbollsförbundets beslut att placera en Zlatan-staty vid Friends Arena fick mängder av AIK-supportrar att ilskna till, det berättade Lokaltidningen Mitt i om i tisdags. Klubben, AIK Fotboll, har dock ingen synpunkt på förbundets planer.
ANNONS

”Vi har en hållning och en syn på Isidor Behrens och Putte Kock och på det fina sätt den statyn kom till via våra supportrar. Alla övriga statyfrågor i området hänvisar vi till Svenska Fotbollsförbundet och Arenabolaget/Friends Arena”, skriver Mikael Ahlerup, vd i AIK Fotboll AB, i ett sms till Lokaltidningen Mitt i.

Själva statyn har gjorts av konstnären Peter Linde, 70, från Nacka. Zlatan har varit i Lindes ateljé i Saltsjöbaden vid tre tillfällen.

– Det var kul att träffa Zlatan. Han är väldigt speciell, rolig och trevlig. Det första han sa när vi träffades var ”Överdriv, överdriv”. Det var kul att han sa just det, för det är just på det sättet jag jobbar på för att få fram ett uttryck.säger Peter Linde.

Skulpturen är 2,70 meter hög och gjord i gips och ska nu gjutas i brons.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.