AIK:s fotbollsback Nils-Eric Johansson slutar

AIK Fotboll
Aik.
Nils-Eric Johansson.
Nils-Eric Johansson.
AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson avslutar sin spelarkarriär på grund av hjärtproblem.
Beskedet kom som en chock i fotbollsvärlden.
– Detta kom verkligen som en chock. Det är ett mycket sorgligt besked och våra tankar finns hos Nisse och hans familj, säger klubbens sportchef Björn Wesström.

På AIK:s hemsida gick klubben under söndagen ut med informationen om att Nils-Eric Johansson avslutar sin fotbollskarriär i förtid:

”Vid den årliga hjärtundersökningen som AIK Fotboll genomför har det konstaterats att Nils-Eric Johansson har en försämring på en sedan tidigare dokumenterad avvikelse på hjärtat. Konsekvensen av det är att den förändringen i sin tur har orsakat en viss påverkan kroppspulsådern. Vid fortsatt fotbollsspel på elitnivå finns en betydande risk för Nils-Eric Johanssons hälsa.”

Nils-Eric Johansson slutar. Foto: Tomas Stark

Enligt hemsidan har doktorerna rekommenderat att Nils-Eric Johansson bör avsluta sin fotbollskarriär.

Så här kommenterar spelaren och lagkaptenen själv beslutet på AIK:s hemsida:

De senaste dagarna har varit väldigt omtöcknande med blandade känslor, både sorg och glädje.

– Efter den tydliga rekommendationen från den hjärtläkare som analyserat scanningen och sen i samtal med familj och ledare i AIK vill jag meddela jag att jag avslutar min spelarkarriär omgående. De senaste dagarna har varit väldigt omtöcknande med blandade känslor, både sorg och glädje. Från att förbereda mig för årets första tävlingsmatch till frågor om min framtid och hälsa. Detta kommer att ta sin tid att hantera, men med hjälp från min familj, AIK och vänner är jag säker på att det kommer något positivt ur detta, säger Nils-Eric Johansson.

En officiell avtackning kommer att ske i samband med den allsvenska premiären mot Dalkurd FF den 2 april 2018, kl 15:00 på Friends Arena i Solna.