ANNONS

Fotbollsmamman: ”Grattis till landets sämsta bollplaner”

Täby har Sveriges mest undermåliga fotbollsplaner, anser mamman till en ungdomsspelare.
Täby har Sveriges mest undermåliga fotbollsplaner, anser mamman till en ungdomsspelare.
Täby har Sveriges mest undermåliga fotbollsplaner, anser mamman till en ungdomsspelare i Täby FK, som skrivit en insändare om saken.
ANNONS

Jag gratulerar Erik Andersson och Täbys moderater till vinnare av Sveriges mest undermåliga fotbollsplaner inklusive brist på under­håll av dessa. Politikerna i Täby har en medveten strategi att inte investera i idrottsarenor som fotbollsplaner, innebandyhallar etc eller underhåll av dessa.

I våra grannkommuner satsas det däremot, exempelvis i kommuner som är betydligt mindre än Täby, som Sollentuna och Upplands Väsby, där det till och med byggs inomhushallar för fotboll.

Näsbydals fotbollsplan är i så dåligt skick så att spelare utsätts för skaderisk om de tränar eller spelar där.

”Näsbydals fotbollsplan är i så dåligt skick så att spelare utsätts för skaderisk om de tränar eller spelar där”

Planerna skulle kunna vara spelbara under vintern om de snöröjdes, vilket inte görs, och fortfarande finns det inget besked om när värmen­ ska kopplas in på Tibblevallen.

Men icke – här ska inte satsas på några idrottande ungdomar i Täby.

Under vinterhalvåret måste vi åka till grannkommuner som Österåker, Vallentuna eller Danderyd för att spela träningsmatcher
i fotboll. Pinsamt!

Har hört samma kritik­ från innebandyföräldrar att Täby inte satsat på några­ idrottsanläggningar på många år. Liknande gäller för annan ungdomsverksamhet, såsom bibliotek, ungdomsgårdar, etc.

Täby måste tillhöra Sveriges ”u-länder” vad gäller ungdomsverksamhet.

ANNONS

Kommunen stoltserade nyligen med en studie som pekade på att andelen ungdomar som idrottar i Täby är väldigt hög. Vad de glömde nämna är att detta beror på socio­ekonomiska förhållanden och engagerade föräldrar – inte på att kommunen bedriver­ en politik för att få ungdomar att idrotta.

Mamma till fotbolls­spelande ungdom i Täby FK

ANNONS