366 fotbollsspelare deltog i Spring för Livet

Spring för livet
Spring för Livet arrangerades för tredje gången på Sollentunavallen i lördags.
Spring för livet
Vanå Halwest från P06 Sportfältet avverkade 16 varv med kryckor, hoppandes på vänster ben.
Spring för livet
19 pojk- och flicklag från Sollentuna Fk deltog i årets Spring för Livet.
Flera rekord slogs på Sollentunavallen i lördags när Sollentuna FK:s P04 Vallen Nord arrangerade Spring för Livet för tredje gången. Dessutom samlades över 126 000 kronor in till Friends.

– Det var jättelyckat! Många visade ett otroligt engagemang. En kille kom på kryckor och hoppade runt över tio varv. En annan kom med bruten arm och gick runt banan, säger Nicholas Roman, initiativtagare till Spring för Livet och lagleadre i Sollentuna FK:s P04 Vallen Nord.

Första året var det bara de 18 killarna i P04 Vallen Nord som samlades på Sollentunavallen och samlade in pengar till klubbkassan och till välgörenhet genom att springa så många varv de hann med på en timme.

Exploderade i fjol

Andra året, i fjol, exploderade arrangemanget. Då bjöds fler lag i Sollentuna FK in och totalt deltog 285 barn. De sprang sammanlagt 2 299 kilometer – och samlade in 132 000 kronor till Barncancerfonden.

Insamlingen fungerar så att spelarna själva ordnar sponsorer – vänner, släktingar eller andra – som går in med en summa pengar för varje varv de springer runt Sollentunavallens 400-metersbana. 80 procent går till lagkassan och 20 procent till välgörande ändamål.

Flera rekord slogs i år

I år gick pengarna till antimobbningsorganisationen Friends. Årets summa – drygt 126 000 kronor till Friends – slog inte förra årets insamling, men flera andra rekord noterades på Sollentunavallen i lördags.

366 löpare (rekord) sprang 8 751 varv (rekord). Snittet låg på 23,9 varv per lag och 9,6 kilometer per spelare, med ett nytt individuellt rekord på 13,6 kilometer av en enskild spelare. Totalt avverkades cirka 3 500 kilometer, vilket motsvarar sträckan från Sollentunavallen till Malta.

Vädret enda minuset

Det enda negativa i lördags var vädret, förklarar Nicholas Roman.

– Ja, det var otroligt blåsigt. Vi hoppas på bättre väder nästa år.

Ni kör nästa år igen alltså?

– Ja, det gör vi. Just nu pustar vi lite efter en gigantisk urladdning, men vi kör nästa år också, säger Nicholas Roman.