Fotbollstokiga britter intar Roslagen i sommar

2009 träffade Mitt i ett gäng groundhoppers på Essinge IP. I sommar kommer de till Danderyd för att uppleva ännu två fotbollsplaner.
2009 träffade Mitt i ett gäng groundhoppers på Essinge IP. I sommar kommer de till Danderyd för att uppleva ännu två fotbollsplaner.
FC Djursholm och Danderyds SK får extrapublik när de spelar sina division 4- respektive division 5-matcher den 4 juni. Matcherna ingår i det svep som en grupp brittiska groundhopper ska göra under tre dagar.

En groundhopper samlar på fotbollsplaner. Helst ska det vara arenor/planer där det inte kostar skjortan att komma in för att titta på fotboll. Många groundhoppers har vänt sina brittiska elitlag ryggen sedan klubbarna började ta tusenlappen, även mer, för en matchbiljett.

I år räknar arrangören Joachim Hedwall med att lotsa cirka 20 groundhoppers under tre dagar. Redan fredagen den 3 juni ska man bevittna en sen kvällsmatch mellan Ursvik och Reymersholm i Sundbyberg.

På lördagen blir det hetsigt. 12.00 inleds Danderyds SK–Husby på Danderydsvallen. Direkt på slutsignal ska gänget vidare till Djursholms IP för att se Djursholm–Österåker med matchstart 15.00. Efter det roslagsderbyt ska gruppen upp till klassiska Studenternas i Uppsala för att se Sirius–Trelleborg i superettan.

Totalt blir det sex matcher på tre dagar. Under söndagen väntar Kåre–Unik i norra Vallentuna, följt av Rosersberg–Fanna.

– Vi har inte kommit så långt som till att planera för den dagen, men något ska vi hitta på runt matchen mot Österåker, säger Christian Snäcke, sportchef i Djursholm. Det känns lite inspirerande att få visa upp vår anläggning och klubb.

Danderyds SK har inte heller hunnit ta till sig uppgiften. Lagledaren Rune Målström vet att man får brittiskt besök i matchen mot Husby.

– Vi har inte hunnit planera något ännu, säger han.