ANNONS

Nytt steg framåt för Hammarbys samhällsengagemang

Abel Abraham
Abel Abraham, manager för Hammarby Fotbolls samhällsengagemang Samhällsmatchen.
Ökad trygghet, fler i sysselsättning och minskad ojämlikhet i södra Stockholm. Det är några av målen när Stena Fastigheter Stockholm i dag går in som huvudpartner till Samhällsmatchen, samlingsnamnet för Hammarby Fotbolls insatser i samhället.
ANNONS

– Vi har gemensamt upptagningsområde och tillsammans kan vi göra väldigt mycket för alla som bor här i våra områden. Väldigt glädjande och kul! säger Abel Abraham, manager för Hammarby Fotbolls samhällsarbete, om samarbetet med Stena Fastigheter.

Med Samhällsmatchen vill Hammarby Fotboll göra nytta i samhället, utanför själva fotbollen. Satsningen har sin utgångspunkt i tre av FN:s 17 globala hållbarhetsmål: Sysselsättning, jämlikhet och hälsa.

Ska starta sommarjobbsförmedling

Hittills har man bland annat startat spontanfotboll för ungdomar i Skarpnäck och Bagarmossen och genomfört en karriärdag på Tele2 Arena för att hjälpa unga att få jobb.

Nu ökar möjligheterna att göra nytta i samhället då Stena Fastigheter Stockholm alltså blir huvudpartner. Inom samarbetet finns bland annat planer på att utveckla en sommarjobbsförmedling och ett integrationsprogram där nyanlända slussas in i Hammarbys matchorganisation. Det finns även planer på att skapa e-sportsevent tillsammans med blåljuspersonal, fritidsgårdar och invånare i några utvalda orter i Söderort.

ANNONS

”Våra kvarter är en del av något större”

Stena Fastigheter är en av Sveriges största privata fastighetsägare och de arbetar med social hållbarhet i något de kallar Relationsförvaltning. Där jobbar de långsiktigt med olika aktiviteter inom skola, arbetsmarknad och fritid tillsammans med olika föreningar, skolor och myndigheter.

– När vi utvecklar socialt hållbara städer gör vi det tillsammans med lokala aktörer i närområdet. Våra kvarter är en del av något större – och det som är bra för området är bra för oss. Därför passar Samhällsmatchen oss som handen i handsken, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter Stockholm.

Ökad trygghet och minskad skadegörelse

Även Markus Nilsson, vice vd för Hammarby Fotboll och verksamhetsansvarig för Samhällsmatchen, tror starkt på samarbetet.

– När vi binder ihop deras Relationsförvaltning med Samhällsmatchen kommer vi att kunna göra än mer nytta i vårt upptagningsområde i Söderort. Vi är ödmjuka inför ansvaret vi tar på oss med Samhällsmatchen och vi vet att vi inte kan göra allt själva, men tillsammans kommer vi göra en stor skillnad utanför de kritade linjerna, säger han.

Det övergripande målet med samarbetet är att öka tryggheten, minska skadegörelsen, få fler i sysselsättning och att minska ojämlikheten i det offentliga rummet. Både Stena Fastigheter Stockholm och Hammarby Fotboll kommer att mäta och redovisa alla resultat från Samhällsmatchen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.