Ny stor framgång för Överby Hästsportförening

Överby Hästsportförening
Överby Hästsportförening lag 2 segrade i finalen i dressyr, allsvenskan division 2.
Det blev succé för Överby Hästsportförening när finalen i allsvenskan i dressyr avgjorde på Fågelbro Ridklubb nyligen.
Överbys lag 2 tog hem segern i allsvenskan division 2 med god marginal före Djursholms Ridklubb och trean Täby Ryttarsällskap.

För några veckor sedan tog Överby storslam och knep nästan alla medaljer i årets Lektionsmästerskap i dressyr.

När finalen i allsvenskan nyligen avgjordes i strålande sol och värme på Fågelbro Ridklubb fortsatte framgångarna för ryttarna från Sollentuna.

Klar seger för Överby

Tolv av 19 lag i allsvenskan division 2 hade kvalat in till finalen och där tog Överby alltså en klar seger.

Dessutom tog Sandra Andersson som red Bueno Satori en individuell vinst och Isabelle Westergren på Cyprus kom tvåa. Båda ingick i det vinnande laget.

Pallplats även i division 3

Överbys lag 1 slutade på fjärde plats, en hårsmån från prispallen.

I allsvenskan division 3 hade 12 av totalt 36 deltagande lag nått final. Där slutade Överbys lag tvåa bakom Vallentuna Ridklubb, med Roslagens Rid- och Körklubb på tredje plats.

– Att det blev ett så lyckat resultat beror på att många har ridit länge och att vi har en röd tråd i verksamheten. Och att vi har bra sammanhållning, alla peppar varandra, säger Överbys stallchef Lena Wiman.

Hårdrockstema i SM

I helgen som gick satt hon själv på hästryggen då SM avgjordes på Strömsholm. 29 ryttare hade via nationella tävlingar kvalificerat sig för SM. Väl där väntade nytt kval för att vaska fram 15 finalister. Lena Wiman tog sig dit och kom till slut på 12:e plats med sin häst Donnerstein och ett program med hårdrockstema och ”The Final Countdown” som avslutning.

– Jag har tävlat i lag-SM tidigare, men aldrig individuellt så jag är jättenöjd. Klart att jag gärna hade kommit ännu högre upp, men jag är jättestolt över att jag tog mig till final och även red upp mig ett par placeringar, säger lena Wiman.