Stor våg av framgång för Täby FC innebandy

Täby FC:s damjuniorer tar emot guldmedaljerna i Uppsala.
Täby FC:s damjuniorer tar emot guldmedaljerna i Uppsala.
Caroline Oksa (13) och Clara Ottestam (27) firar ett av finalmålen.
Caroline Oksa (13) och Clara Ottestam (27) firar ett av finalmålen.
Sara Härdling (33) och Sanna Ulvhag (12) på väg framåt i finalen.
Sara Härdling (33) och Sanna Ulvhag (12) på väg framåt i finalen.
Den senaste tiden har succéerna kommit slag i slag för Täby FC. Bland annat vann damjuniorerna prestigefyllda Storvretacupen i mellandagarna och tre Täbyspelare var med när Stockholm vann dubbla guld i distriktlags-SM för 16-åringar i Umeå i helgen.

Det går bra nu för världens största innebandyklubb, Täby FC.

Först blev det guld i Storvretacupen för damjuniorer födda 1998–1999 i Uppsala i mellandagarna efter seger med 3–2 i finalen mot ärkerivalen Nacka Wallenstam IBK.

Och nu i helgen var flera från Täby FC högst delaktiga då Stockholm tog dubbla guld i distriktlags-SM i Umeå, för ungdomar födda 2000.

På pojksidan var Linus Kollberg och William Almlöf med, plus Per Kjellgren som tränare. William Almlöf blev matchvinnare i finalen med två mål och tre assist då Stockholm besegrade Södermanland med 9–2, och tog dessutom plats i All Star Team.

I flicklaget, som vann sin final mot Västergötland med 6–2, spelade Täby FC:s Cecilia Lindström och Josef Rosengren, till vardags coach i herrallsvenskan, var med som tränare.

Sist men inte minst blev det dessutom klara segrar för klubbens båda representationslag i helgen.

Damerna vann med 12–3, efter hela 7–2 i första perioden, mot Tyresö Trollbäcken IBK hemma i Tibblehallen.

– Vi gav inte Tyresö någon chans att komma in i matchen utan med distinkta avslut och bra markeringsspel var matchen avgjord efter första perioden, säger huvudtränare Lars Jedheim till klubbens hemsida.

Tidigare på söndagen hade herrarna besegrat Umeå City IBK med 7–4 trots underläge 2–4 inför sista perioden i Tibblehallen. Laget ligger efter 14 omgångar på sjätte plats i norra allsvenskan, tre poäng bakom fyran Wibax Patriot IBK Piteå ovanför strecket.

Damlaget ligger tvåa i Superligan efter 15 spelade matcher. På söndag klockan 17 väntar en ny hemmamatch för damerna då tabellfyran KAIS Mora kommer på besök.