Framgångsvåg för tjejerna i Nacka FC

Nacka FC:s tjejer födda 2005 krossade allt motstånd i Finland. Foto: Privat.
Nacka FC:s tjejer födda 2005 krossade allt motstånd i Finland. Foto: Privat.
Johanna Husbom valdes till turneringens bästa spelare. Foto: Privat.
Johanna Husbom valdes till turneringens bästa spelare. Foto: Privat.
Sedan i höstas satsar Nacka FC extra hårt på flickfotboll, och det har givit resultat.
I helgen vann F05-laget en stor cup i Finland, och samtidigt tog F04-gänget hem Blixtcupen i Upplands Väsby.

Vid årsskiftet tog Nacka FC hem tre titlar i ST-cupen i Tyresö. Flicklagen med spelare födda 2004, 2005 och 2007 vann sina klasser i denna världens största inomhusturnering i fotboll för barn och ungdomar.

Framgångsvågen fortsätter.

I helgen var F05-gänget i Finland för att spela Oulu girls cup. Nackatjejerna gick fram som slåttermaskiner och vann cupen efter sex raka segrar och målskillnaden 17–1. Johanna Husbom, inlånad från 04-laget, vann skytteligan med sju mål och fick pris som turneringens bästa spelare.

I helgen var även Nackas F04-lag i elden i Blixtcupen i Upplands Väsby. De gjorde precis som klubbkompisarna och vann alla matcher. I finalen blev det 7–3 mot hemmalaget Bollstanäs. Tilläggas bör att motståndarnas spelare var ett år äldre.

Har aldrig förlorat

Faktum är att Nacka FC:s F05-lag aldrig förlorat en match, vare sig inom- eller utomhus. I somras vann de Gothia cup efter 9–1 i finalen mot BP.

– Då hette laget Boo IS, men samma spelare bytte den första augusti till Nacka FC, berättar Markus Saving som då tränade laget och nu är sportchef på flicksidan i Nacka FC.

Inbjudna till Dallas

Saving berättar att antalet tjejer fördubblats sedan augusti.

– Nu har vi cirka 35 spelare. Det handlar om ambitiösa tjejer som vill ha både kvantitet och kvalitet på träningarna samtidigt som de har roligt.

Ryktet om klubbens framgångar har spridit sig. I slutet av mars är F04-laget inbjudet till en turnering i Dallas där USA:s bästa flicklag deltar.