ANNONS

Framtidens padelstjärnor fostras i Danderyd

Catella Arena
Nicklas Kulti i Catella Arena där Good to Great har sin verksamhet.
Gymnasieutbildning med uppstickarsporten padel på schemat blir verklighet i Danderyd. Danderyds gymnasium och Good to Great inleder nytt samarbete och skapar Stockholms första padelutbildning.
ANNONS

Stockholms första utbildning i padel blir verklighet i Danderyd. Nu har Danderyds gymnasium och Good to Great tagit fram ett samarbete för att fostra framtidens padelspelare. Även Svenska Padelförbundet är en del av satsningen på gymnasieprogrammet Nationell Idrottsutbildning Padel (NIU).

– NIU är till för den elev som vill nå nationell eller internationell nivå inom padel och skapa en framtid som padelspelare. Utbildningen ges med en tydlig elitidrottskaraktär, säger Jonas Bergdahl Lundqvist på Danderyds Gymnasium i ett pressmeddelande.

Catella Arena

Nicklas Kulti visar runt på nya Catella arena på Rinkebyvägen. Tennis;sport;danderyd;

Hett med padel

I Catella Arena finns sex stycken padelbanor. Tre stycken inomhus och tre stycken utomhus. Flera spelare inom Good to Great har redan hög nivå. Nu tar Stockholmspadeln nästa steg med idrottsutbildningen.

Padel är på uppgång och med Sveriges historik inom tenniseliten finns många förutsättningar för att svenska padelspelare ska kunna nå världstoppen. Den gamla tennisstjärnan, Nicklas Kulti, som rankades som världens bästa juniorspelare driver Good to Great. Deras verksamhet startade under våren 2018 i Catella Arena.

– Vi har några av Sveriges bästa padelspelare hos oss och intresset för padel är jättestort, både på elitnivå som hos motionärer. Vi kan ta mycket lärdom hur vi har byggt tennisen och göra det inom padeln även om det skiljer sig lite, säger Nicklas Kulti på Good to Great till Mitt i.

I dagsläget satsar Good to Great redan på skolor och ordnar med lokala bussar som hämtar upp skolklasser och kör dem till och från padelbanan.

– Sporten är väldigt ung och det är så vi har tänkt att vi ska bygga upp padelintresset i Sverige. Vi börjar lokalt med skolor och tjejsatsningar. Så kan vi utveckla därifrån, säger Nicklas Kulti.

ANNONS

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!