ANNONS

IK Frej i form har kravlat upp på kvalplats

IK Frej
Dusan Jajic, här med knuten näve, har gjort tre mål i Superettan hittills.
Efter sex raka förluster har IK Frej rest sig och börjat plocka poäng titt som tätt i Superettan. I lördags var man nära att ta tre borta mot topplaget Halmstads BK, men fick till slut nöja sig med en poäng. Den räckte dock för att IK Frej skulle kravla sig upp över nedflyttningsstrecket.
ANNONS

Halmstads BK med sju raka utan förlust i ryggen ägde mycket boll i första halvleken, men det var IK Frej som tog ledningen efter en halvtimme då Mattias Bouvin stötte ett inspel från vänster in i mål.
En knapp kvart in i andra halvlek gjorde Dusan Dajic mål för andra matchen i rad då han pricksköt in 2–0 från straffområdeslinjen.

Straff i stolpen vid 2–1

Men trots att IK Frejs målvakt Hamous Elgán storspelade lyckades hemmalaget både reducera och kvittera. Däremellan hade IK Frej chansen att sätta 3–1 på straff, men Joakim Runnemo prickade stolpen.
Trots att tre poäng blev till en enda har IK Frej tagit sig upp på kvalplats nu när tolv omgångar är spelade, detta eftersom bottenkonkurrenten Gefle IF föll med 0–3 mot Falkenbergs FF på söndagen.

Tre segrar på de fem senaste

Trenden är dessutom positiv. IK Frej hade en poäng, från premiären, efter sju omgångar. På de fem senaste matcherna har det i stället blivit tre segrar, en oavgjord och en förlust.
Närmast väntar två viktiga matcher mot de båda lag som IK Frej just nu har bakom sig i tabellen. Först jumbon IFK Värnamo borta på lördag, den 16 juni, och därefter hemmamatch mot nästjumbon Gefle IF hemma på Vikingavallen den 24 juni.

ANNONS