Frej satte krokben för Göteborg

Joakim Runnemos 1–1-mål skickade IFK Göteborg ur svenska cupen.
Joakim Runnemos 1–1-mål skickade IFK Göteborg ur svenska cupen.
Frej Täby svarade för en av fotbollsvårens större skrällar när allsvenska IFK Göteborg skickades ut ur svenska cupen via 1-1 på Skytteholm.

Joakim Runnemo gjorde målet, men bragden var den uppoffrande defensiven.

För Frej Täby var lottningen av svenska cupens gruppspel en bonus, speciellt med IFK Göteborg som en av motståndarna. Utan fantasidrömmar gick truppen in i gruppspelet med inställningen att ta vara på tre bra försäsongsmatcher. Och en ganska väntad inledningsförlust mot Halmstad, 0–2, följdes i söndags av 1–1 mot Göteborg.

Resultatet ger rubriker som ”Flopp” och ”Cupfiasko” i västsvensk media. Bland annat nagelfars en hel del målchanser som Jakob Ankersen, Tobias Hysén med flera i Blåvitt, gjorde sig skyldiga till.

I skymundan hamnar Frejspelarnas kampvilja. Laget tog vara på chansen att få självförtroende inför säsongen. Det var trots allt regerande cupmästarna som man luggade på poäng och cupavancemang.

– Det är alltid kul att spela matcher mot bra lag, säger Joakim Runnemo som gjorde 1–1 i första halvlek, framspelad av Philip Wiström.

– Jag blev ganska fri och sköt mot bortre stolpen. Målvakten var på bollen men den gick in.

Han gör inget stort väsen av målet, utan talar mer om lagets arbetsinsats. Som i huvudsak handlade om bra försvarsspel på egen planhalva och framför målvakten Marko Atanackovic.

– Vi är bra när vi får stå lågt, säger Runnemo. Visst skapar Göteborg många målchanser, jag var ändå inte så imponerad av dem. Och vi ska ha en straff i slutet av matchen.

Halmstad BK blir laget som går vidare till kvartsfinal, det är klart med en omgång kvar. Frej möte i sista omgången Degerfors, seriekonkurrenten i superettan, på söndag.