ANNONS

Frej Täby har mer krut i bössan

Bartosz Grzelak.
Bartosz Grzelak.
Frej Täby svarade för säsongens knall i superettan med 5-2 mot serieledande Halmstad.

- Utmaningen är att upprepa den prestationen över tid. Nå en ny nivå, säger tränaren Bartosz Grzelak inför helgens drabbning med Åtvidaberg.
ANNONS

Bartosz Grzelak är egentligen inte förvånad över skrällen mot ex-allsvenska Halmstads BK. Han tycker att laget gjorde en minst lika bra insats mot Värnamo i omgången innan.

– Skillnaden är att vi sätter chanserna mot Halmstad. Spelet på plan är det samma. Att HBK saknar några spelare spelar in, men som topplag ska de klara den situationen.

Frej vann utan att spela igelkottsförsvar. Trots 1-0 efter 44 sekunder – utan att en HBK:are rörde bollen från avspark till nätrassel – fortsatte hemmaelvan äga boll, skapa chanser och fyra spelare skrev in sig i målprotokollet.

– Väldigt kul att fler än Oke (Akpoveta) gjorde mål.

Efteråt har truppen pratat mycket om själva prestationen.

– Den visar vår fulla potential. Utmaningen är att upprepa den prestationen över tid. Nå en ny nivå, säger ”Barre”.

Han ser alla möjligheter att lyckas i den strävan. Det finns mer krut att ladda med. Fler knallar i siktet, men framför allt en nivå som eliminerar snack om skrällsegrar.

Frej har förövrigt en god vana att göra bra insatser mot ex-allsvenska lag. Direkt på midsommarfirandet ska Täbylaget möta Åtvidaberg som i höstas åkte ur allsvenskan tillsammans med just HBK.

– Jag har en bra känsla. Men vi pratar som sagt inte resultat utan om prestation och Åtvidaberg är en utmaning som kräver en bra prestation.

ANNONS

– Det ligger något i att vi gör det bra mot bra lag, fortsätter Frej Täby-tränaren. Kanske beror det på att dessa underskattar ett lag som spelar på Vikingavallen i Täby Kyrkby.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.