Frej Täby kryssade i enda genrepet

Bartosz Grzelak var nöjd med 1–1 i premiären.
Bartosz Grzelak var nöjd med 1–1 i premiären.
Med en vecka till premiären i svenska cupens gruppspel spelade Frej Täby 1–1 mot Brommapojkarna.

BP-spelarna kom till spel med tre träningsmatcher i bagaget och slog an tonen mot ett matchrostigt Frej. Ändå var det Lyngby BK-lånet Oke Akpoveta som gjorde 0–1 efter kvartens spel.

– Ett inlägg från Philip Wiström som Oke möter på ett tillslag. Snyggt mål, säger tränaren Bartosz Grzelak.

– Insatsen var som den brukar när man inte spelat fotbollsmatch på tre månader. Killarna blev mer bekväma under matchens gång, men ovanan lyste igenom.

På lördag inledes gruppspelet i svenska cupen. Frej möter ex-allsvenska Halmstad BK borta. Bartosz förklarar det sparsamma matchandet med att han vill ha killarna spelsugna till seriestarten mot GAIS den 2 april.

– Superettan är viktigast och med tre cupmatcherna blir det totalt sju fram till premiären. Det känns lagom.

Frej möter IFK Göteborg i andra cupomgången den 28 februari. På grund av att Vikingavallen inte kan värmas upp är matchen flyttad till Skytteholm. Flytten är inte skriven i sten. Släpper vintern greppet och det blir mildväder, ser styrelsen över möjligheten att spela hemma.

– Det handlar om polisbevakning och sådant, men jag vet att vi försöker om vädret gör det möjligt.

Försäsongen har i huvudsak bedrivits på Skytteholm, men några dagpass har körts hemma i Kyrkbyn.

– Det är någon enstaka träning vi ställt in. Jag är nöjd med förberedelserna och känner att vi har ett spännande lag. Ett lag med mer fart i benen och bättre bolltempot än förra säsongen, säger Bartosz Grzelak.