Väntan är över – IK Frej vann i matchens sista minut

ikfrej
IK Frej tog sin första vinst för säsongen hemma på Vikingavallen.
Väntan är över. IK Frej tog sin första vinst för säsongen hemma på Vikingavallen. Och som laget gjorde det!

IK Frej fick en tung start på säsongen. Tre förluster på tre matcher. Noll gjorda mål. Men sju insläppta. Två röda kort. Det var facit inför matchen i går.

Abdul Halik Hudu rullade in IK Frejs första mål denna säsongen i första halvlek.

Drömmål för IK Frej

Carl Johansson såg till att gästerna tog ledningen med två mål efter att först ha kvitterat och sedan slagit in ett ledningsmål. Öster ledde när det bara var minuter kvar av matchen med 2-1.

Det var väldigt nära att IK Frej förlorade ännu en match.

Men i sista minut vände hemmalaget

Hemmapubliken fick då först se IK Frej kvittera till 2-2 och sedan Samouil Izountouemoi göra 3-2. ”Ett drömmål på volley”, skriver IK Frej på sin hemsida det viktiga segermålet.

– Skön seger igår absolut, liksom alla segrar är sköna. Det är inte läge att värdera om det är mer eller mindre skönt. Känslan är lite bättre idag men redan på dagens träning måste vi rensa känsloregistret och fokusera på nästa uppgift, säger tränare Lukas Syberyjski till Mitt i.

Tränare Stefan Olsson inför Frejs start i superettan 2019

Bortamatch i Jönköping

IK Frej har parkerat sig på sista plats i tabellen. Nästa match spelas den 27 april på bortaplan mot Jönköping Södra, som ligger på tabellens övre planhalva.

Jönköping vann med 7-1 mot Norrby i helgen och ser vassa ut framåt. Men det är inget som oroar Syberyjski.

– Varje match lever sitt eget liv. Jönköping är ett bra lag och har ett skickligt ledarteam. Det blir en svår uppgift men bara för att de gjorde sju mål mot Norrby betyder inte det att de gör det mot oss, säger tränaren och fortsätter.

– Tänker man så skulle vi slå Malmö eftersom Öster slog dem i cupen och vi vann mot Öster nu. Som sagt alla matcher lever sitt eget liv.