Friends Arena uppges få EM-matcher 2020

Friends Arena uppges ligga bra till för att få matcher i fotbolls-EM 2020.
Friends Arena uppges ligga bra till för att få matcher i fotbolls-EM 2020.
Friends Arena i Solna ser ut att få EM-matcher 2020. Det rapporterar brittiska Daily Mail inför mötet i UEFA:s exekutivkommitté på torsdag, där beslut ska fattas.

EM-slutspelet i fotboll 2020 ska spridas ut över Europa. Matcherna ska spelas på 13 olika orter. Friends Arena blev inte en av värdorterna när UEFA tog beslutet 2014, men en ny möjlighet öppnades då bygget av nya arenan Eurostadium i Bryssel försenades.

Beslut 7 december

I samband med UEFA-kongressen i Genève i september begärde UEFA ett ”relevant och realistiskt” byggschema av Belgien. Om planen inte lever upp till UEFA:s krav kommer Belgien att fråntas sina EM-matcher den 7 december.
De tre gruppspelsmatcherna och en kvartsfinal flyttas i så fall till en annan arena och UEFA pekade ut Friends Arena som en kandidat, tillsammans med bland andra Wembley i London (redan utsedd som finalarena) och Millenium Stadium i Cardiff, Wales.

Tillräckligt i Storbrittanien

Några dagar före exekutivkommitténs möte går alltså Daily Mail ut med uppgifter att Friends Arena kommer att få de fyra matcherna. Anledningen ska vara att det redan tilldelats ”tillräckligt” med matcher på de brittiska öarna, medan det i Skandinavien endast är Köpenhamn som har fått matcher – hittills.